EPA-EFE
NATO vojnici

NATO u Bosnu i Hercegovinu šalje bataljon rezervnih snaga kao podršku vojnoj misiji Evropske unije – Eufor Althea, potvrđeno je iz kancelarije predsedavajućeg Predsedništva BiH.

Raspoređivanje NATO snaga u BiH i poziv toj zemlji za članstvo u Alijansi, Denis Bećirović tražio je prilikom susreta sa generalnim sekretarom Jensom Stoltenbergom u Briselu, što je izazvalo oštre reakcije u Republici Srpskoj, prenosi Al Džazira.

Iz kancelarije  Denisa Bećirovića pojašnjavaju kako ta odluka proizlazi iz sporazuma Berlin plus, koji Evropskoj uniji omogućava korišćenje kapaciteta NATO-a u sprovođenju misija bezbednosne i odbrambene politike, i da NATO sada prvi put šalje snage kao podršku Euforu u Bosni i Hercegovini.

– Snažan je simbolički karakter, jer je to jasna poruka Ruskoj Federaciji koja ima interese u postsovjetskom prostoru, ali i poruka o ruskom uticaju na Zapadnom Balkanu, da je Zapadni Balkan zona interesa NATO – kaže dekan Fakulteta političkih nauka u Sarajevu Sead Turčalo.

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg izrazio je zabrinutost zbog “secesionističke retorike u Bosni i Hercegovini”.

3 COMMENTS

  1. I Republika Srpska treba da zatraži raspoređivanje bataljona snaga Ruske Federacije jer je ona garant Dejtonskog sporazuma.

  2. Ahahahahaha, neka srpski entitet trazi Ruse. Slazem se. Samo je Mile dugo zamajavao i zamajava srpski narod sa nekakvim otcepljenjem i samostaklnoscu. Dolaze mu njegovi. Oni su ga na tenku i oveli na vlast. Sedi Milence na dve stolice. Odlicno mu ide.

  3. SRBIJA POLAKO ALI SIGURNO IDE U EU! ŽIVELA EVROPA! ŽIVELA AMERIKA! ŽIVELA SRBIJA, EVROPSKA NATO SRBIJA, ŽIVELA EVROPSKA UNIJA SA SRBIJOM U NJOJ. EVROPSKA NATO SRBIJA, KONAČNO SVOJA NA SVOME MEĐU SVOJIMA. ONI KOJI NE VOLE ZAPAD TREBA DA BOJKOTUJU ISTI, TAKO ŠTO ĆE ISTOK PODRŽATI MENJAJUĆI EVRE I DOLARE U RUBLJE I JUANE I TRAŽITI POSAO U rUSIJI I kINI I NARAVNO SEVERNOJ KOREJI. A I SVE OSTALO LOŠE ZAPADNO, MENJATI ZA BOLJE ISTOČNO. I SRBIJI JE NAJBOLJE DA PREĐE NA EVRO. ŠTO ĆE SE U BUDUNOSTI SIGURNO I DOGODITI.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here