Tanjug
Aleksandar Vučić

Episkop budimljansko-nikšićki Joanikije rekao je da bi dolazak predsednika Srbije Aleksandra Vučića na sahranu Amfilohija bio dobar početak bliskijih odnosa Srbije i Crne Gore.

On je kazao i da sa na sahranu ne zove, jer je takav običaj, ali da je dužan da kaže svoj stav i da blagonaklono gleda na eventualni dolazak Vučića u nedelju u Podgoricu.

– Pošto predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, od kada je na toj visokoj dužnosti, nije posetio Crnu Goru, mislim da bi njegov dolazak na sahranu mitropolita Amfilohija bio dobar početak novih, bliskijih, nego do sada, i boljih odnosa između Srbije i Crne Gore što je nasušna potreba i želja naroda iz obe zemlje. Takav je običaj kod nas da se na sahranu ne zove. Jasno je da će sahrana mitropolita Amfilohija biti veliki duhovni i svenarodni događaj, a od strane crkve bit će svi rado viđeni i dostojno ispoštovani koji budu došli da se oproste sa njim isprate u bolji svet ovog novog Božjeg ugodnika – rekao je vladika Joanikije.

On je rekao da je dolazak na sahranu za sada najavio Milorad Dodik.

– Dolazak na sahranu mitropolita najavio je Milorad Dodik, srpski član predsedništva BiH i vodeći političar Republike Srpske. Takođe, na sahranu dolazi patrijarh srpski Irinej, arhijereji Srpske pravoslavne crkve, a doći će ko bude mogao iz pomesnih crkvi, a svi znate da su dolasci otežani zbog teške situacije sa koronavirusom – kazao je vladika.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here