Youtube/Printskrin
Đorđe Jović

U sinoćnjem izdanju kviza „Potera“ jedan čovek je oduševio gledaoce, Jovana Memedovića, pa čak i tragača Milana Bukvića, koji mu je na samom kraju napete borbe čestitao na pobedi.

Đorđe Jović ima 50 godina i dolazi iz Zrenjanina gde radi kao knjižar.

Dugo nismo čuli da neko tako nadahnuto govori o svom poslu i izgovara jednostavnu istinu:

„Svakom čoveku koji danas, u ovom prividnom obilju izbora posegne za knjigom, treba ukazati pažnju i poštovanje“, prenosi RTS.

Đorđe je rekao i da njegovo iskustvo iz knjižare govori da čitamo i više nego što bi se dalo pretpostaviti, ali da izbor uvek može da bude još veći i kvalitetniji.

U prvoj igri Đorđe je osvojio 150.000 dinara, odgovorivši tačno na 10 postavljenih pitanja. Tragač Milan Bukvić mu je ponudio višu sumu od 620.000 dinara, koju je Đorđe lako prihvatio.

A onda su krenula da se ređaju pitanja: od književnosti, preko geografije, umetnosti do istorije i sporta. Đorđe je na svako uspevao da pronađe tačan odgovor i pričajući koje činjenice su ga na isti navele.

Sa 620.000 dinara vratio se na svoje mesto, kao sigurni finalista. Do kraja epizode niko od suigrača mu se, na žalost, nije pridružio na ovoj poziciji.

Ali to nije omelo Đorđa.

Finalnu poteru je odigrao smireno i koncentrisano ređajući tačne odgovore. Ostavario je 21 korak prednosti u odnosu na tragača. Milan Bukvić se svojski potrudio da ga stigne, ali neizvesna borba završila je Đorđevom pobedom.

Na pitanje Jovana Memedovića da li će postati heroj iz Zrenjanina, Đorđe se nasmejao i odgovorio „heroj radničke klase“.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here