Milan Đakov
Dubravka Mijatović i Marinko Madžgalj u predstavi "Doručak kod Tifanija"

Na onlajn repertoaru Madlenianuma sutra se nalaze dve moderne komične opere – „Rita“ Gaetana Donicetija i „Anželika“ Žaka Ibera, pod dirigentskom palicom Vladimira Kranjčevića i u režiji Stefana Sablića.

Do kraja nedelje prikazaće se i kultna predstava „Doručak kod Tifanija“ sa Dubravkom Mijatović i Marinkom Madžgaljem u glavni ulogama.

Kako najavljuju iz pozorišta, u operama „Rita“ i „Anželika“ glavne junakinje su žene, iako su nastale u dva različita istorijska, stilska i muzička vremena, ipak ono što ih spaja su komičnost, duhovitost obrade tema i lakoća komunikacije sa publikom.

Opera “Rita”

Nijedna od dama nije melodramatična heroina, već su obe „grozne žene kojih muževi žele da se oslobode“.

Opera “Anželika”

Za praznik 1. maja emitovaće se balet sa Konstantinom Kostjukovom „Nižinski – zlatna ptica“.

Autor Gordan Dragović ga je nazvao koreografskom „aleo dramom“ u kojoj je hronološki i simbolički gradio mozaik jedne harizmatične ličnosti uz pomoć efektivnih sredstava, a pre svega moderne koreografije Krunislava Simića.

U nastavku večeri biće prikazan i dokumentarni film „Zlatna ptica – Portret za biografiju Konstantin Kostjukov“, o nastanku ove predstave i njenom gostovanju u Petrogradu.

Konstantin Kostjukov u baletskoj predstavi “Nižinski – Zlatna ptica”

„Kao poslasticu za ovaj dugi vikend, nadamo se i poslednji u izolaciji, emitujemo melodramu „Doručak kod Tifanija“, premijerno izvedenu 26. marta 2011“, poručuju iz Madleninanuma.

Dramatizaciju romana Trumana Kapota potpisuje Milena Bogavac, a režiju Ana Radivojević Zdravković. Zvezde ovog projekta su Dubravka Mijatović kao Holi Golajtli i Marinko Madžgalj kao njen partner Fred.

Premijerno se emituje u nedelju 3. maja u 19.30 časova na Jutjub kanalu pozorišta Madlenianum.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here