Došli na dogovor i doneli pomoć

0

Brzo je napunjen prvi kombi
 

Mnogi su došli na dogovor o tome šta i kako raditi da se pomogne stanovništvu poplavljenih područja, a poneli su humanitarnu pomoć. Tako je sakupljanje počelo iste večeri a već u nedelju je bilo robe za jedan šleper.

 

Skup u klupskim prostorijama
 

– Od jednog našeg prevoznika dobili smo obećanje da će nam na raspolaganje staviti 10 kamiona za besplatan prevoz humanitarne pomoći u Srbiju i Republiku Srpsku. Vrlo brzo smo prikupili dovoljno pomoći za jedan kamion i u ovoj sedmici će pomoć biti otpremljena tamo gde je najpotrebnija. Pored toga, isto veče sakupili smo od dobrovoljnih priloga 1.040 evra a i klub će iz kase dati novac i to će biti uplaćeno na humanitarni račun. Uspostavili smo vezu i sa Crvenim krstom Bavarske i nadamo se da će oni podržati akciju pomoći narodu Srbije i Republike Srpske – kaže Jovica Šeat predsednik SK "Vuk S. Karadžić" iz Lindaua.

Zanimljivo je da su ovde naši ljudi donosili pored hrane, vode, garderobe, higijenskih sredstava i ćebadi, i gumene čamce, šatore i vreće za spavanje, što je zaista preko potrebno na svim mestima koja su poplavljena.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here