Volonteri radili kao mravi

0

Napakovana su dva šlepera: Veliki odaziv za akciju u Frankfurtu
 

– Pozivu koji je upućen putem "Vesti" i društvenih mreža odazvali su se brojni volonteri koji su sortirali i na palete upakovali pomoć za dva šlepera koji će put Srbije i Bosne da

Konzul Radovanović i otac Simon

krenu ovih dana. Otac Simon Turkić je došao i blagoslovio naš zajednički poduhvat – rekao je konzul Branko Radovanović, jedan od koordinatora akcije u Frankfurtu.

 

– Kroz pomoć koju odavde šaljemo pokazujemo ljubav koju osećamo prema otadžbini. Iz Crkve i odavde, iz centralnog magacina, sve šaljemo tamo gde je najpotrebnije. Neka Bog blagoslovi trud svih vas i da nam podari sloge oko krsta Hristovog. Zahvaljujemo i našim službenicima u konzulatu koji su na odgovoran način pristupili svemu ovom. Draga braćo i sestre, od Boga svako dobro. Hvala vam – rekao je protonamesnik Simon Turkić.

 

Andreas Voćević

Volonteri iz SKUD Oro, SKHD Kolo i Udruženja pisaca Sedmica iz Frankfurta, Belog orla iz Bad Homburga i SKC iz Ofenbaha su došli u 11 sati pre podne, neki su umorni odlazili a drugi dolazili, te je u jednom trenutku bilo više od 70 ljudi koji su vredno radili do kasnih večernjih sati.

 

Andrea Mitovski, Štefan i Marinel Krecu su iz Sarbrikena doneli više od 1.500 kilograma pomoći u vrednosti od oko 5.000 evra.

 

– Doneli smo hranu za bebe i odrasle, pelene, garderobu za bebe i higijenski materijal. Kontaktirali smo konzulat i oni su nam rekli da možemo da donesemo. Pomoć smo sakupili uz pomoć naših prijatelja. Osim Srba, pridružili su se Rumuni, Nemci, Rusi, Poljaci, Sirijici i Peruanci. Sve je uredno upakovano – rekla je Andrea.

Marinel, Andrea i Štefan iz Sarbrikena
 

 

 

 

– Mi smo po nacionalnosti Rumuni iz Vršca. Moj sin je ovde rođen ali njegovo srce kuca za Srbiju. Andrea i Štefan su sve sami organizovali, a ja sam im samo malo pomogao – skroman je Marinel Krecu.

 

Paketi sa svih strana

– Nažalost, u nemačkim medijima nije bilo mnogo informacija o tragediji koja je zadesila Balkan, ali smo se organizovali kako bi pomogli ljudima koje je zadesila nesreća. Akciji su se pridružili Italijani, Grci, Nemci, Poljaci, Turci, Bošnjaci, Hrvati i Srbi iz Frankfurta. Čak su nam slali pakete iz Hamburga, Štutgarta i Minhena. Jedan tranSPORTer smo predali u Keln za Bosnu a drugi doneli ovde za Srbiju – rekao je Andreas Vođević iz Frankfurta.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here