pixabay.com

Jedna namirnica se gotovo uvek nalazi na listi onih najzdravijih, a sada su istraživači utvrdili i da može znatno da poboljša imunitet pa čak i u malim količinama.

Naime, PubMed je objavio da đumbir pomaže imunitetu prilikom borbe protiv infekcija. On deluje na receptor zvani TRPV1, koji se nalazi na površini nervnih ćelija i u belim krvnim zrncima, koja su u velikoj meri odgovorna za borbu protiv invazivnih bakterija.

– Naši rezultati pokazali su da unos đumbira u organizam može da modifikuje imunološki odgovor – izjavila je doktorka Gabi Anderson.

Čak i mala koncentracija đumbira u krvi dovodi bela krvna zrnca u pojačanu pripravnost, što ih čini efikasnijim u borbi protiv bakterija.

Takođe je ranije utvrđeno da on ublažava menstrualne bolove, migrene i šititi od kardiovaskularnih oboljenja. Naravno, pozitivne promene ćete primetiti i ukoliko uzmete koncentrovani ekstrakt đumbira.

Odličan je za apsorpcije hranljivih materija iz hrane i zaustavljanje podrigivanja i povraćanja, čime leči stomačne tegobe. Ublažava nadutost i plinove, a ima i pozitivan učinak na regulisanje apetita.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here