Tanjug/AP
Talačka kriza na aerodromu u Hamburgu

Na aerodomu u Hamburgu u Nemačkoj, otac drži četvorogodišnju ćerku kao taoca u automobilu i želi sa njom da otputuje u Tursku zbog čega je aerodom evakuisan, a letovi su otkazani, čime je pogođeno 3.200 putnika

Sinoć je naoružani muškarac “audijem” bez registarskih oznaka probio zaštitnu ogradu i izašao na pistu. On se automobilom parkirao direktno ispod aviona koji je trebalo da poleti.

Sandra Levgrun, portparolka policije rekla je za “Bild” da je policija sa muškarcem pregovarala celu noć na turskom, da se pregovori nastavljaju i da je pozadina incidenta očigledan spor u vezi sa starateljstvom nad detetom.

Neposredno pre nego što su naoružanog muškarca primetile snage bezbednosti na aerodromu, supruga je alarmirala policiju. Ona je upozorila službenike da njen muž juri na aerodrom sa djetetom.

Otac ukrao ćerku i drži je kao taoca

Navodi se da je otac, Turčin (35) iz Donje Saksonije, u subotu uveče navodno ukrao dete od majke.

On je prošao automobilom kroz barijeru na teren aerodroma i dva puta je pucao u vazduh iz oružja, a zatim iz vozila bacio dve zapaljene boce, rekao je portparol policije.

Policija je saopštila da niko nije povređen, dok je aerodrom objavio da je zatvoren za poletanja i sletanja, preneo je Rojters.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here