Fudbaleri Milana ostaće i posle 20. kola Serije A na prvom mestu pošto su slavili trijumf protiv Bolonje na stadionu “Renato Dal Ara” rezultatom 2:1 (1:0).

Prvo uzbuđenje dogodilo se u 12. minutu, tada je Teo Ernandez dobro tukao iz slobodnog udarca, ali je domaće spasio okvir gola. U 25. minutu Dajks je oborio Leaa, pa su gosti dobili penal. Zlatan Ibrahimović je dosta slabo šutirao, Skorupski je odbranio njegov udarac, ali je na odbijenu loptu natrčao Ante Rebić i smestio je u mrežu. Do poluvremena je Bolonja imala tri prilike, u njima su se našli Orsolini, Sansone i Domingez, ali Donaruma nije savladan.

Činilo se da je Milan zatvorio meč u 55. minutu kada je Kesi postigao drugi gol za goste, posle još jednog jedanaesterca. Prethodno je loptu rukom zaustavio Adama Sumaoro, a činilo se da je Siniša Mihajlović dobio crveni karton zbog protesta. Međutim, srpski stručnjak ostao je na klupi, a neko iz stručnog štaba je morao na tribine.

Bolonja se nije predala, Mihajlović je izvršio pet izmena i to je urodilo plodom u 81. minutu, kada je Poli, koji je u igru ušao dva minuta ranije, smanjio na 2:1. Njega je lepo uposlio drugi rezervista, Skov Olsen. U preostalom vremenu gledali smo uraganske napade Bolonje, odličnu priliku imao je Roberto Sorijano, ali je Donaruma sjajno intervenisao posle njegovog udarca glavom.

 

Milan sada ima pet bodova više od Intera, koji večeras igra sa Beneventom, dok je Bolonja 13. sa 20 bodova.

Serija A, 20. kolo:

Bolonja – Milan 1:2 (0:1)
Poli 81 – Rebić 26, Kesi 55p
18.00 Sampdorija – Juventus
20.45 Inter – Benevento

Nedelja:
12.30 Specija – Udineze
15.00 Kaljari – Sasuolo
15.00 Krotone – Đenoa
15.00 Atalanta – Lacio
18.00 Napoli – Parma
20.45 Roma – Verona

Petak:
Torino – Fiorentina 1:1 (0:0)
Beloti 88 – Riberi 67

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here