Drama: Zapalio zgradu kontrole leta pa se izbo nožem

0

Zaposleni u kontroli leta napravio haos (Foto: Ilustracija)
 

FBI otkriva da je požar podmetnuo Brajan Hauard (36), a svoju nameru izneo je u privatnoj poruci rođaku na Fejsbuku, koju je poslao pre nego što je krenuo u voj pohod na zgradu.

”Dobro se pogledaj u ogledalo, kao što sam ja to učinio. Zbog toga ću zapaliti kontrolu leta i oduzeti sebi život”, napisao je Hauard.

Policija je izvestila da je požar u zgradi u Aurori, u blizini Čicaga, postavio čovek koji se naknadno povredio nožem. Pritom navodno nije bilo nikakvih naznaka da je u pitanju teroristički čin, a vatra je brzo ugašena.

Letovi su posle četvoročasovnog prekida nastavljeni na međunarodnom aerodromu "O’Hare", ali je došlo do takozvanog "uskog grla" u celom sistemu avionskog saobraćaja. Prevoznici veruju da će zakrčenje trajati celog vikenda, odnosno da će se promet normalizovati tek za nekoliko dana.

Kontrola leta prebačena je u druge centre u regionu poput Mineapolisa, Indijanapolisa i Klivlenda.

 

Osumnjičeni muškarac godinama je zaposlen u firmi "Harris Corp", koja pruža opremu i tehničku podršku objektima Savezne uprave za avio-promet (FAA) u Čikagu i drugim gradovima.

Uhapšeni 36-godišnjak preživeće povrede koje je sam sebi naneo pre nego što su ga vatrogasci zatekli u podrumu zgrade, javljeno je iz bolnice.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here