Tanjug
Aleksandar Vučić

Na sednici Nacionalnog saveta bezbednosti posebna pažnja bila je posvećena aktuelnoj situaciji na Kosovu i Metohiji koja je ocenjena kao sve složenija.

Kako je saopšteno posle sednice Srbija neće dozvoliti pogrom srpskog stanovništva na Kosovu i Metohiji i nastaviće da sarađuje sa KFOR-om.

Razgovarano je o više važnih tema, a prva je bila aktuelna situacija na teritoriji Kosova i Metohije. Situacija je sve složenija u političko-bezbednosnom smislu. Razmotrano je šta preduzimaju naši državni organi da sačuvaju bezbednost i stabilnost na teritoriji južne srpske pokrajine.

Namera državnog vrha je da se zaštiti bezbednost, pre svega, srpskog stanovništva.

U saradnji sa Kforom, namera je da se štiti stabilnost i bezbednost srpskog stanovništva koje je ugroženo na KiM, da Srbija pokaže da je ozbiljan partner i da nikakav pogrom, proterivanje ili zločine nad srpskim stanovništvom nećemo dozvoliti.

Razgovarano je i o potrebama i investiranju u bezbednosne snage vojsku, policiju i BIA.

Analizirano je šta u narednom periodu treba učiniti, koje su investicije koje želimo da izvedemo ove i naredne godine u nabavci savremenog naoružanja, koje će omogućiti da vojska i policija budu dobro orpemljeni, budu snažnije i u mogućnosti da se suoče sa novim izazovima.

Borba protiv organizovanog kriminala

Borba protiv organizovanog kriminala i hapšenja će biti nastavljena, a istraga je na tragu pomagačima.

Kako je saopšteno posle sednice, hapšenja pripadnika organizovanih kriminalnih grupa i njihovih pomagača će biti nastavljena.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here