Legendarni košarkaš Dražen Petrović važio je za pravog košgetera, a tokom karijere nikoga nije respektovao i porušio je mnoge rekorde pre svega u poenima.

Tako je ubacio Olimpiji 112 poena, 62 poena postigao je u finalu Kupa Kupova, a 42 koša u finalnoj utakmici španske ACB lige i, zanimljivo, na trenu nije poznavao nikoga pa ni brata.

Najbolji primer te nepokolebljivosti bila je i uzaludna molba rođenog brata Aleksandra Petrovića da promaši dva slobodna bacanja na kraju meča Cibona – Real Madrid u Kupu Kupova.

Cibosi su vodili sa pola koša, a Dražen je na kraju utakmice imao 2 slobodna bacanja. Da su Cibosi pobedili dobili bi premije za pobedu nad njegovim Realom u Zagrebu.

– Fulaj ta dva, Dražene, vama je svejedno, u Madridu će biti koliko treba. Imamo premije, ne za plasman, premije za pobedu – rekao mu je Aco. Ali Dražen ga je pogledao, nasmejao se i uredno pogodio oba slobodna bacanja. Real je pobijedio 92:91.

– Nije znao, jednostavno nije znao gubiti – rekao je puno puta Aco.

U uzvratnom duelu u Madridu, u kojem se gledao ukupan broj koševa sa obe utakmice, Cibona ionako nije imala šanse.

Naravno, Dražen, nije promašio.

Postoji vrsta sportista koju oslovljavamo samo imenom. Dosta je da kažete ime i biće jasno o kome govorite. To nisu zaslužili samo svojim trofejima i uspesima, već unikatnošću. Jedinstveni, posebni originalni i najvažnije, svoji. Takav je bio Dražen.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here