Belgrade Waterfront

Dok na Savskom trgu uveliko teku pripreme za postavljanje 23 metra visokog spomenika Stefanu Nemanji, koji će dominirati centralnim delom ovog trga, otkrivamo vam kako će po završetku rekonstrukcije izgledati novi javni prostor u okviru Belgrade Waterfront-a.

Izmeštanjem saobraćajnica na obode Savskog trga, pešacima je na raspolaganju ostavljen prostor od oko 20.000 kvadratnih metara na samom trgu, na podijumu i parteru oko bivše zgrade Glavne železničke stanice. Na trgu je u toku sadnja oko 300 stabala, pa će ovo, uz Savski park i drvorede duž ulica u Belgrade Waterfront-u, biti jedan od zelenijih delova grada.

Rekonstrukcija Savskog trga se, uz pažljivo očuvanje autentičnih istorijskih slojeva, sprovodi u okviru najvećeg građevinskog projekta u regionu – Belgrade Waterfront-a, a na osnovu projekta španskog arhitektonskog tima “Fenwick Iribaren Architects”, koji je pobedio na međunarodnom konkursu.

3 COMMENTS

  1. Fantastično!!! Kada nameravate da sredite Kaludjericu, Pinosavu, Beli Potok, Banjicu, Jajince – verovatno nikada. Za skupu klijentelu i novi most da se napravi zbog lepšeg pogleda, a boranija neka sve to plaća i živi u blatu. REPONJE LI JEDNE. Ps:Džaba vam krpljenje rupa idu izbori svi će te u istoriju.

  2. Kanalizacija. Neki delovi Beograda nemaju kanalizaciju. U unutrasnjosti Srbije, mnogi ljudi imaju samo poljski toalet i piju vodu iz bunara. Ovo bi se zvalo ” ‘leba preko pogace”.

  3. Da, kao postoji samo centar Beograda, Beograd na vodi, Dedinje. Gde su ostali delovi grada? Renoviraju jedan park u nekom naselju, u pa to je za svaku pohvalu! A sta je sa onim jadnim zapustenim parkovima, tu nema dece ni ljuci. Staze i stepenista izmedju zgada koje kada su napravljene nijednom nisu obnovljene. Stepenista i i staze se pretvorile u nesto sto vam samo daje do znanja da je to pre 50 godina i licilo na staze ili stepenice.
    Mirijevo, na letimican pogled deluje kao pristojno naselje. Medjutim, kada krenete izmedju starih solitera vidite da staze i stepenice gotovo i ne postoje. O novijim delovima i da ne pisem. Tu postoje ulice ali bez trotoara za pesake. Mozda jednog dana dobijemo dronove da prelecemo jer drugacije ne moze. O nekom lepo uredjenom parku ili igralistu ostaje deci i ziteljima tog dela naselja da i dalje sanjaju.
    P.S. deo Mirijeva gde je put koji povezuje Bul.Kralja Aleksandra tj. Mali Mokri Lug.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here