Pixabay.com
Foto: Ilustracija

Britanska kompanija „Sinevorld Grup“, jedna od najvećih u industriji zabave i drugi najveći svetski lanac bioskopa na svetu, podnela je zahtev za bankrot.

Prethodno su američki mediji javili da vlasnik „Regal Sinemasa“ ima težak period iza sebe i da su mu akcije pale čak za 80 odsto sredinom avgusta.
„Sinevorld Grup“ se, naime, tada posavetovao sa advokatima o procesu bankrota u Sjedinjenim Američkim Državama i Ujedinjenom Kraljevstvu, jer im je „prijem ispod očekivanja“.
Kako prenosi sajt Biznis Telegraf pisanje Gardijana, „Sinevorld“ je, za sada, podneo zahtev za zaštitu od bankrota samo u SAD, a namera je restrukturiranje, nakon što se britanski gigant suočio s malim brojem gledalaca.
Grupa ima 751 bioskop, uključujući više od 500 u Sjedinjenim Državama, više od 100 u Britaniji i Irskoj, i druge objekte širom Evrope i Izraela. Poseduje lanac „Pikčrhaus“ u Britaniji i „Regal bioskope“ u SAD.
U saopštenju su naveli da podnose zahtev za zaštitu od stečaja iz Poglavlja 11, ida je proces restrukturiranja pod nadzorom suda koji kompanijama daje vremena da pregovaraju sa poveriocima kako bi postigli nagodbu o smanjenju dugova.
„Sinvorld“je rekao da će “pokušati da implementira transakciju razduživanja koja će značajno smanjiti dug grupe, ojačati njen bilans stanja i obezbediti finansijsku snagu i fleksibilnost za ubrzanje i kapitalizaciju strategije kompanije u bioskopskoj industriji”.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here