Drumski razbojnici iz bivše SFRJ

0

Grupa kriminalaca sa Balkana, koja je mesecima harala jugom Francuske, na prostoru između italijanske i španske granice, uhapšena je u utorak. Privedeno je 35 osoba, državljana Srbije, Hrvatske i Bosne i Hercegovine, uglavnom romskog porekla, nezvanično saznaju "Vesti". Oni se sumnjiče da su presretali automobile i motocikliste, uglavnom stranih registracija, na odmorištima autoputeva, presvučeni u policajce, i od njih otimali vredne stvari.

 

Kod vođe bande nađena je velika količina pušaka

Akcija koju je francuska policija spremala oko 11 meseci, otpočela je prvo hapšenjem vođe grupe u blizini Marseja, kod koga je u gepeku nađen nakit u vrednosti od oko 150.000 evra. Odmah potom, privedeni su ostali članovi grupe na teritoriji Marseja, Avinjona i Tulona. Oko 500 policajaca i pripadnika andarmerije u utorak ujutru počelo je obimnu operaciju. Nakon hapšenja, privedeni su po nalogu sudije Natalije Marti odvedeni u nekoliko policijskih stanica i kasarni andarmerije u Marseju.

Oni se sumnjiče za oko 140 napada na prostoru između Agdea, Oranža i Frežusa, kao i za trgovinu narkoticima i oružjem, prisiljavanje na prostituciju, ilegalno kockanje i pranje novca.

Prilikom hapšenja članova grupe, kod njih je nađeno 1,5 kilograma kokaina, nekoliko kilograma marihuane, kalašnjikovi, municija svih kalibara, ukradene i lažne kreditne kartice, oko 60.000 evra u kešu i četiri luksuzna automobila, nezvanično saznaju "Vesti".

(Opširnije u štampanom izdanju "Vesti" za 23.10)

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here