Z. M.
Domaćin: KUD "Branko Radičević"

Kulturno-umetničko društvo “Branko Radičević” iz Beča proteklog vikenda organizovalo je tradicionalni koncert “Veče sa prijateljima”. Pozivu na druženje odazvalo se pet društava iz Austrije i Srbije.

U goste “Branku Radičeviću” došli su KUiSD “Borisav Bora Stanković” iz Beča, KUD “Knez Lazar” iz Gmundena, KUD Zavičajno kolo iz Salcburga, KUD Kolo sreće iz Graca i Udruženje za negovanje narodne tradicije Zlatibor iz Čajetine. Domaćin se publici predstavio svim uzrastima folklorne sekcije.

KUD Kolo sreće iz Graca

Koreografije

Pored dečjeg ansambla, ostali uzrasti su se predstavili kolažnim koreografijama. Ove godine, posle dužeg vremena, izvođački ansambl “Branko Radičevića” izveo je Igre iz Pčinje. Inače, po prvi put na koncertu KUD “Branko Radičević” učestvovali su KUD Kolo sreće iz Graca, kao i Udruženje za negovanje narodne tradicije Zlatibor iz Čajetine. “Posebno nas raduje što je Udruženje Zlatibor iz Čajetine bilo naš gost. To je 20. društvo iz Srbije sa kojim imamo uspešnu saradnju”, rekla je predsednica KUD “Branko Radičević” Radmila Maksimović. Ona je najavila da će “Radičevići” do kraja sezone imati još nekoliko nastupa u Austriji i da se posebno raduju gostovanjima u Gracu i Salcburgu. Dečji ansambl će gostovati u Sloveniji, a izvođački od 20. do 25. juna učestvovaće na međunarodnom festivalu folklora na Krfu u Grčkoj.

Važne zvanice

U programu koncerta “Veče sa prijateljima”, kojem su prisustvovali ambasador BiH u Austriji Siniša Bencun, ministar savetnik u Ambasadi Srbije u Austriji Itana Pavičević, konzul Srbije u Beču Milica Vukčević, učestvovalo je više od 140 igrača.

Radmila Maksimović sa gostima iz Čajetine

Sve više mladih

Radmila Maksimović je pozvala sve zainteresovane da se priključe KUD “Branko Radičević” i izrazila posebno zadovoljstvo što društvo ima sve više mladih i dece koja mu se priključuju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here