Državni zelenaši u regionu

0

Reuters
Foto: Ilustracija

Kontroverzni Ovršni zakon blokirao je više od 320.000 građana, što znači da je skoro milion ljudi dovedeno na ivicu bede.

Mirijam Kervetin, predsednik Udruge blokiranih, optužuje Hrvatsku da ovim zakonom legalno postala najveći zelenaš udarajući sopstvenom narodu kamate.

Dok je vlast tajkunima i biznismenima bliskim političarima otpisala milijarde dugova, očerupala je prostodušan narod. Dok kamate galopiraju, mnogima se prodaje kuća bez njihovog znanja jer nemaju internet da budu obavešteni. Blokirani su čak i računi oko 10.000 građana koji su umrli.

Njihov dug čeka naslednike, sve u društvu sa kamatom, pa mnogima preostaje da se odreknu majke i oca da ne bi pali u dužničko ropstvo.

Ukupni iznos duga građana od 30 milijardi premašio je poslednjeg dana u 2014. godini ukupni iznos duga hrvatske privrede.

U Bosni i Hercegovini broj blokiranih računa građana zbog neplaćanja vode, struje i konunalnih usluga dostigao je prošle godine skoro milion! U Makedoniji je u junu prošle godine bilo blokirano 206.687 firmi i građana, a pri tom je duplo više stradalih građana – 140.905. U Srbiji je blokirano oko 300.000 računa građana, a u finansijskoj blokadi prošle godine je bilo čak 114 škola.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here