DSS: Na primeru Bugarske jasno je zašto Srbiji ne treba EU

0

Ne Evropskoj uniji: Aleksandar Popović, funkcioner DSS-a
 

Potpredsednik DSS-a Aleksandar Popović ocenio je da je odluka Vlade Bugarske da prekine izgradnju "Južnog toka" potpuno suprotna interesima ove zemlje, kao i svih ostalih zemalja kroz koje ovaj gasovod treba da prođe.

 

Bugarska je stoprocentno energetski zavisna od gasa iz Ruske Federacije, a, kako je istakao Popović, izgradnja "Južnog toka" omogućila bi ovoj zemlji sigurno snabdevanje i korist od tranzitnih taksi.

 

Bugari podlegli pritisku EU, suspenduju ”Južni tok”

 

"Činjenica da je zbog pritiska Evropske komisije, a posle sastanka sa grupom američkih senatora, Vlada Bugarske donela odluku koja ne samo da poništava sopstvene prethodne odluke, već i odluke bugarskog parlamenta, govori o tome kakva je i kolika sloboda prisutna danas u Evropskoj uniji", naveo je Popović u pisanoj izjavi prosleđenoj medijima.

On je ukazao da ulaskom u Evropsku uniju države članice gube suverenitet i mogućnost da vode politiku u skladu sa svojim političkim i ekonomskim interesima.

Popović je istakao da Srbija treba da vodi samostalnu politiku, u skladu sa svojim interesima, a ne da sprovodi za nju štetne odluke bezlične briselske birokratije.

"Svako ko se zalaže za ulazak Srbije u Evropsku uniju – zalaže se da se ključne odluke za Srbiju, umesto u Beogradu, donose u Briselu, da ih umesto građana Srbije, donose stranci", zaključio je Popović.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here