EPA/ZACH GIBSON
Andžej Duda

Predsednik Poljske Andžej Duda ocenio je danas da sukob Hamasa i Izraela ide u prilog Rusiji jer, kako je naveo, odvlači pažnju međunarodne javnosti od agresije Rusije na Ukrajinu.

Duda je u intervjuu za Polsat Njuz rekao da sukob na Bliskom istoku može rezultirati i novim migracionim pritiscima na Evropu, prenosi Rojters.

– To svakako koristi Rusiji i ruskoj agresiji protiv Ukrajine. To odvlači pažnju sveta… Ali pre svega, bojim se da će to, nažalost, izazvati dalji migracioni pritisak na Evropu –  rekao je Duda.

Ocenio je da će verovatno doći do još jednog talasa migranata sa Bliskog istoka, koji će pogoditi Evropu.

– Naša bezbednost, zaštita poljskih granica, naravno, takođe i granica Evrope unije i šengenske zone, postaju još važnije – kazao je predsednik Poljske.

2 COMMENTS

  1. gospodo iz NATO hteli ste totalnu kontrolu ovog sveta , Rusija je pocetak ovo sto se desava danas u Izraelu i Gazi je samo nastavak vase gluposti i na kraju ce se sve zavrsiti sa jednim svetskim ratom , samo se ovaj put vi iz NATO i vas tata preko velike bare , necete izvuci pogotovo ne USA !
    Sve ce se promeniti i USA kao i EU ce biti samo jedan deo jednog Multipolarnog Covecanstva , gde nece vise biti pljacke Slabijih ( Afrika i srednja Azija kao i pazificki deo Azije ) ! svet se menja Ljudi su postali svesni da se samo udruzeni mogu odupreti USA /NATO / EU Hegemoniji …… Rusija Kina Indija i skoro cela Latinska Amerika stvaraju sasvim drugaciji svet gde ce se svako uvazavati kao vredan clan porodice Naroda ovog Sveta !

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here