U finalu turnira iz kategorije 1000 u Sinsinatiju najbolji ruski teniser savladao Belgijanca Gofena sa 7:6 (7:3), 6:4. 

Treća sreća za Danila Medvedeva, osmoplasiranog na svetskoj listi, koji s takmičenja nosi i jedan mali trijumf, pošto je u polufinalu pobedio Novaka Đokovića, najboljeg na svetu. Od kada je posle Vimbldona tenisko središte Severna Amerika Rus je bio finalista i u Vašingtonu i u Montrealu, na prethodnom mastersu, ali je oba puta poklekao. U duelu za trofej u Sinsinatiju odigrao je 16. meč za 19 dana.

Ni Davidu Gofenu (19. mesto), koji se posle četiri poraza u polufinalu najzad domogao odlučujućeg meča na mastersima, nije bilo lako da se odupire pouzdanim servisima ruskog tenisera, s kojima se ni naš as nije izborio.

Na 5:4 za Medvedeva u drugom setu belgijski teniser je imao dve uzastopne brejk-lopte. Rus je odservirao četiri asa uzastopce.

Na novoj listi biće peti, a s 23 godine najmlađi je pobednik na turniru iz masters serije posle Endija Mareja 2008, kada je Britancu bilo 21.

Na ženskom delu trijumfovala je Amerikanka Medison Kiz. Savladala je u finalu Ruskinju Svetlanu Kuznjecovu sa 7:5, 7:6 (7:5).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here