Tanjug
Zoran Đinđić

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da bi danas Srbija i region drugačije izgledali da je živ Zoran Đinđić, premijer Srbije koji je ubijen 2003. godine.

“Zoran bi ostvario svoj politički i životni cij, Srbija bi već bila članica Evropske unije”, poručio je Đukanović na Tviteru povodom dvadeset godina od ubistva Đinđića.

“Njegovim ubistvom, zadugo je ubijena evropska budućnost i Srbije i Zapadnog Balkana”, dodao je Đukanović.

Istakao je da mu je Đinđić bio dragi prijatelj i saborac.

“Kao i prethodnih decenija i danas sam u mislima sa njegovom porodicom. I sa Srbijom koja tuguje. Slava Zoranu Đinđiću”, zaključio je Đukanović.

4 COMMENTS

  1. To je jedna od retkih istina kiju si rekao. Zoran je bio briljantan i evropski civilizirani politicar. Da nije ubijen Srbija bi bila bogata evropska drzava sa bogatim i ponosnim narodom. Ali kulovi, turbo nepismeni i zagrizeni primitivci – uvek nas vrate unazad.Tako i sa njegovim ubivstvom. Nazad u smrdljivu balkansku rupu.

  2. Da se ujedinjeni Nemci nisu svetili preko NATO-pakta Srbima za poraz u dva svetska rata i da Amerikancima i Rusima nije bila važnija Nemačka od Jugoslavije, pa su joj ispunjavali sve želje – Srbija sa svojom južnom pokrajnom bi davno bila u EU. Kako to da je Djindjić ubijen dva meseca pošto je poslao zahtev za rešavanjem pitanja statusa KiM po rezoluciji 1244 ? Zašto još uvek nije rasvetljena politička pozadina ubistva srpskog premijera ? Izvršioci su bili isti oni koji su 5. oktobra izdali Miloševića i stali na stranu DOS-a – po čijem nalogu? Sigurno nisu ispunjavali žele Koštunici i Djindjiću!!! Ubijen je u operaciji “stop Hagu”, kao što se i zločinačko bombardovanje Srbije zvalo “Milosrdni andjeo” – da li Zapadni svet stvarno misli da su Srbi tako naivni ? Djindjić je mučenik i slava mu!

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here