Tanjug
Milo Đukanović

U Crnoj Gori će 30. avgusta biti održani parlamentarni izbori, a predsednik i lider vladajućeg DPS Milo Ðukanović je danas u Herceg Novom poručio da će se toga dana braniti najveće vrednosti, veće od odbrane nezavisnosti zemlje i svega što je do danas dostignuto.

– Mi na ovim izborima branimo veću vrednost nego ikada do sada. Veću nego 2006, veću nego 2009. i 2012, kada smo branili nezavisnost – kazao je Ðukanović.

U međuvremenu smo, dodao je, ušli u NATO, napravili smo ogroman iskorak prema članstvu u Evropskoj Uniji, realizovali značajne projekte u mnogim oblastima, gradili Crnu Goru.

– Sve to je nova vredna državna tekovina. Dakle, mi na ovim izborima ne branimo samo nezavisnost, nego sve ovo što je do danas vredno dostignuto – naglasio je Đukanović, preneo je portal RTCG.

Crna Gora, kazao je, ne sme da posustane u svom ekonomskom razvojnom zamajcu.

– Branimo opredeljenje da pripadamo evropskom društvu i razvijamo evropske vrednosti… Prihvatajući te vrednosti: stabilnost, vladavinu prava, odgovornost, borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala, stići ćemo i do evropskog standarda, evropskih plata i penzija i povešćemo sa sobom i one koji se tome sada protive”, rekao je, između ostalog, Đukanović tokom boravka u Herceg Novom u okviru predizborne kampanje.

Istakao je da Crna Gora ne sme da posustane u svom ekonomskom razvoju.

– Zbog toga je važno da Demokratska partija socijalista bude i dalje ona snaga koja će upravljati crnogorskom državnom politikom i dominantno biti odgovorna za rešavanje problema kroz koje prolazi crnogorsko društvo. Ako nam je nešto nasušno potrebno u narednom periodu, potrebna nam je stabilnost, jasna vizija i odlučnost – rekao je Ðukanović.

DPS je, kaže, pokazao da odgovorno čuva stabilnost i da ima jasnu viziju.

1 COMMENT

  1. \”– Mi na ovim izborima branimo veću vrednost nego ikada do sada. Veću nego 2006, veću nego 2009. i 2012, kada smo branili nezavisnost –\” kazao je Ðukanović. Коначно је Мило признао да је НАЈВЕЋА МАТЕРИЈАЛНА ВРЕДНОСТ Црне Горе,имовина Митрополије СПЦ за коју се држава бори,да је отме и укњижи као имовину
    државе. Само као власник имовине може слободно истом да располаже, издаје коме жели или прода.
    Наравно да у Србији као и Црној Гори има људи Без Ума који поистовећују Цркву са народом и нацијом.
    Зато у народу вековима постоји правило:ШТО ЈЕ ЦРКВЕНО ЈЕ ЦРКВЕНО А ШТО ЈЕ ДРЖАВНО ЈЕ ДРЖАВНО.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here