Tanjug
Milo Đukanović

Crna Gora i NR Kina ove godine obeležavaju 15 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa dveju država, a predsednik Milo Ðukanović kaže da je to prijateljstvo znatno starije i datira još iz perioda kada je Crna Gora svoje interese ostvarivala kao članica SFR Jugoslavije.

Ðukanović je u intervjuu za Čajna medija grup (CMG) podsetio da je tada Crna Gora imala direktnu saradnju s provincijom Gui Džou. Istakao je da i Crna Gora i Kina mogu da budu zadovoljne ostvarenom saradnjom tokom proteklih 15 godina.

– Radili smo posvećeno, otvoreno, u zajedničkom interesu, poštujući međusobne izbore i vizije na putu razvoja, onako kako to rade prijatelji. Zahvalni smo NR Kini na razumevanju i podršci na našem evropskom i evroatlantskom putu. To samo potvrđuje da su odnosi Crne Gore i Kine primer dobrih odnosa, kojima ne smetaju niti ih ograničavaju integracija Crne Gore u NATO i njeno skorije članstvo u EU – naveo je Ðukanović.

Prostor za dodatno uvećavanje saradnje i učvršćivanje odnosa Ðukanović vidi u mnogim stvarima.

– Čitav svet očekuje i nada se da će ova godina, zahvaljujući masovnim vakcinacijama, biti poslednja godina pandemije bolesti Covid-19 i da ćemo se vratiti u “staru normalnost” i pre svega posvetiti brzom ekonomskom oporavku i pokretanju novog ciklusa razvoja – rekao je crnogorski predsednik.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here