EPA/Boris Pejović
Milo Đukanović

Predsednik Crne Gore Milo Đukanović izjavio je da je odgovornost za tenzije i podele u crnogorskom društvu, “na drugoj strani” i dodao da se prema Srbima odnosi sa apsolutnim poštovanjem.

– Ako mislite da bih ja doprineo miru i stabilnosti time što bih ćutao, i povlačio se sa mesta gde je napadnuta crnogroska država i nacionalni identitet, onda ozbiljno grešite – rekao je on u intervju za RTCG na pitanje da li oseća deo odgovornosti za tenzije i podele u crnogorskom društvu.

Poručio je da je predsednik svih građana i da se prema Srbima odnosi sa apsolutnim poštovanjem.

– Svakog Srbina gledam kao na najboljeg Crnogorca, Bošnjaka, Muslimana, Hrvata ili Albanca. Niti ja, niti bilo ko, nemamo negativnu predrasudu prema Srbima. Srbe doživljavam kao građane Crne Gore i prema njima se odnosim sa punim poštovanjem. Ono na šta ne gledam s poštovanjem je kada neko nasrće na državu – rekao je Đukanović.

Rekao je da je sa pokojnim mitropolitom crnogorsko-primorskim SPC Amfilohijem komunicirao uprkos neslaganjima po brojnim pitanjima, ali da sa Joanikijem nema komunikaciju i da za to nije bilo inicijative sa strane novoustoličenog mitropolita.

– Svi se moramo potruditi da iskorigujemo odnos prema vrednostima koje nam moraju biti zajedničke. Ako mitropolit, koji pretenduje da bude na tronu Svetog Petra Cetinjskog govori da Crnogorci nisu nacija i da će Crna Gora biti kratkog veka kao pečurke posle kiše, imam problem da razumem – šta onda radite u Crnoj Gori – naveo je Đukanović.

2 COMMENTS

  1. Videlo se koliko postuje Srbe sa zakonom o veroispovesti koji je pokusao da progura.Koliko Srba je radilo u upravi u CG.Kako je Srbe hapsio u skupstini CG bez skidanja imuniteta,kako je hapsio popove i vladike SPC.I posle svega covek bi trebao da mu veruje.Kriminalac i lazov bio i ostao.

  2. “Сваког Србина” Овај планира да пресели главни град Црне Горе у Београд?
    Луд човек готова робија.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here