Dukat pronašla kuma Katarina

0

 

Učenica Katarina Nikolić iz Ucvila je pronašla dukat u slavskom kolaču i tako se izborila za ulogu narednog domaćina slave.

Najbolji slikari

 

Tročlani žiri u sastavu Bogica Jevtić, Mića Savanović i Gordana Knepfa odabrao je najbolje likovne radove. Prvo mesto je osvojila Tijana Kitanović, drugo Tatjana Jeremić, a treće Dejan Aranđelović. Kao najmlađi crtač nagrađena je Teodora Fusuljević, a specijalnu nagradu dobio je Aleksandar Zdravković.

Roditelji i drugi gosti na ovoj priredbi uživali su u programu kojim su ih đaci podsetili na detalje iz bogate biografije našeg prosvetitelja Svetog Save.

 

Stihovima je dočarana silna Savina želja da obrazuje svako dete, svakog čoveka u svojoj otadžbini, njegova ljubav prema srpskom narodu i duhovnim vrednostima.

 

U pauzi programa je organizovana likovna izložba sa motivima Svetog Save, a po završetku dvočasovnog programa deca su poslužena slavskim žitom.

Na priredbi su nastupali i violinistkinja Nataša Simić iz St. Galena, gitaristkinja Jelena Pavlovićh iz Ucvila i harmonikaš Nemanja Savanović, takođe iz Ucvila.

 

Kulturni program obogatili su na svoj način dečji folklor KUD-a "Vuk Karadžić" iz Roršaha i SFD-a "Homolje" iz Gosaua, izvodeći splet srpskih i vlaških igara. Pesnici Bogica Jevtić i Mića Savanović govorili su svoje stihove i na kraju podelili knjige najboljim đacima, učesnicima likovnog konkursa.

Po završetku programa, predsednik Školskog odbora Saša Zdravković darivao je buket cveća učiteljici Biljani Majkić u znak zahvalnosti za veoma dobru saradnju i sjajno osmišljenu Svetosavsku proslavu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here