Dunav odneo troje mladih

0

Ronilački tim Žandarmerije na Adi Huji
 

Ronioci su posle nekoliko sati izvukli tela Nemanje Antić (18), Anastasije S. (16) i Miloša Jankovića (20), dok su se spasli vozač Dušan Jovanović (19), Milica Jokić (18) i Luka Višnjić (20), sin poznate novinarke Olje Bećković, Vozaču Dušanu Jovanoviću je određen pritvor.

 

Prema rečima sagovornika "Vesti", koji je juče učestvovao u izvlačenju tela nastradalih, vozač Dušan Jovanović nalazio se za volanom BMW iako nema položen vozački ispit.

 

Olja sa sinom

Sin Olje Bećković je posle nesreće, s prelomom nadlaktice, dovezen kolima Hitne pomoći u Urgentni centar, ali je smešten na odeljenju za transplantacije jer u Urgentnom centru nije bilo mesta. Uz njega je bila i majka, koja posle nesreće nije želela da daje izjave, već da će njen sin, kad bude bio u stanju, u policiji ispričati kako se nesreća dogodila.

– Šestoro mladih se vraćalo sa žurke na Dorćolu i u jednom trenutku, pri velikoj brzini, vozač Jovanović je izgubio kontrolu nad vozilom i automobil je sleteo u Dunav. Vozač, Milica Jokić i Luka Višnjić uspeli su da isplivaju, ali troje putnika je ostalo zarobljeno. Lekari Hitne pomoći su kod Dušana Jovanovića i Milice Jokić uočili znakove hipotermije, vozač Jovanović je ispoljavao znake agresije, dok je Luka Višnjić zadobio prelom leve nadlaktice – rekao je sagovornik "Vesti".

On je dodao i da je kod troje preživelih nađen alkohol u krvi.

– Kod vozača, koji je prošao bez povreda, izmereneo je 0,85 promila alkohola u krvi, devojka je takođe prošla bez povreda i kod nje je izmereno 0,6 promila alkohola u krvi, dok je kod Luke Višnjića nađeno 0,87 promila alkohola u krvi. Biće ispitano i da li su vozač i putnici bili pod dejstvom narkotika – rekao je sagovornik Vesti.

 

Izvlačenje automobila iz Dunava: Miloš Janković bio je zarobljen u prtljažniku
 

Da tragedija bude veća, telo Miloša Janković je nađeno u prtljažniku automobila!

– Za sada nisu poznate sve okolnosti zbog čega se nesrećni mladić nalazio u gepeku. Ipak, prema tragovima nađenim na licu mesta, nastradali Miloš Janković je do poslednjeg trenutka očajnički pokušavao da se izvuče iz gepeka, ali u tome nije uspeo – rekao je sagovornik Vesti.

Vozilo je nađeno na dubini od pet metara, a na mesto tragedije je dovezena i dizalica koja je pomogla u izvlačenju automobila. Ubrzo posle nesreće stigli su rečna policija i ronilački tim Žandarmerije koji su pomogli u izvlačenju tela troje nastradalih.

 

Satnica

3.40 – automobil sa šestoro mladih sleteo u Dunav. Troje putnika ostalo zarobljeno u vozilu, troje se spaslo
8.50 – vozilo nađeno na pet metara dubine
9.00 – ronioci izvukli telo Anastasije S. (16)
9.10 – vozač Dušan Jovanović nalazi se kod istražnog sudije
9.40 – ronioci izvukli tela Nemanje Antića i Miloša Jankovića
11.00 – po nalogu višeg tužioca Jasmine Stanković, vozaču Dušanu Jovanoviću određeno je zadržavanje u pritvoru

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here