Kompanija "Dunav osiguranje" a.d.o.
Pobednički tim: Veselin Jevrosimović, Miloš Milanović, Slobodan Branković i Predrag Momirović

Kompanija “Dunav osiguranje” je potpisivanjem ugovora sa organizatorom Svetskog atletskog prvenstva i zvanično postala oficijelno osiguranje prestižnog nadmetanja najuspešnijih sportista sveta koje će biti održano od 18. do 20. marta ove godine, u “Štark areni” u Beogradu. Tim povodom predstavljene su i medalje koje će krasiti najuspešnije sportiste.

– Ponosan sam što će “Dunav” kao najveći domaći brend u ovoj sferi biti oficijelno osiguranje Svetskog atletskog prvenstva i na taj način pokriti rizike organizatora takmičenja. Uz atletiku i Atletski savez bili smo i 2017. godine na, po ocenama mnogih, najuspešnijem Evropskom dvoranskom prvenstvu, koje je održano takođe u Beogradu – izjavio je Miloš Milanović, član Izvršnog odbora Kompanije “Dunav osiguranje”, posle potpisivanja ugovora.

Svečano potpisavnje ugovora o saradnji

“Dunav osiguranje” od osnivanja je osvedočeni prijatelj afirmisanih klubova i sportista, ali i mladih talenata i projekata koji doprinose sportu, zdravom takmičarskom duhu i oslonac su mladima.

– Uz podršku države i veliki uloženi trud, verujem da ćemo svi biti na visini zadatka i opravdati ukazano poverenje. Siguran sam da će se ovo prvenstvo pamtiti po brojnim ličnim i svetskim rekordima, ali i domaćinskoj atmosferi po kojoj je Srbija poznata. U ime “Dunav osiguranja” svim takmičarima želim rekordne rezultate i medalje, a Srpskom atletskom savezu i organizacionom odboru mnogo uspeha u realizaciji takmičenja i ispisivanju nove stranice u istoriji atletike – istakao je Milanović.

O značaju Svetskog prvenstva za našu zemlju, učesnicima i saradnji s Kompanijom “Dunav osiguranje” govorio je Slobodan Branković, direktor Srpskog atletskog saveza:

– Uspeli smo i postali najmanja država koja je u istoriji dobila organizaciju Svetskog prvenstva. Biće to najbolja promocija Beograda i Srbije, prenosi će ići u više od 100 zemalja, oko 850 stranih novinara se akreditovalo, plus 4.500 ljudi, od čega oko 1.000 atletičara, koji će boraviti u Beogradu desetak dana – poručio je Branković.

– Veliku zahvalnost dugujemo “Dunav osiguranju” i ponosni smo što smo nastavili saradnju. “Dunav osiguranje” preuzima rizik i osigurava ceo događaj, što je posebno važno imajući u vidu globalnu pandemiju koronavirusa – rekao je Branković.

Strahinja Jovančević spremno dočekuje prvenstvo

Srpski reprezentativac Strahinja Jovančević rekao je da je velika stvar kvalifikovati se na Svetsko prvenstvo i biti među najboljima.

– Moj prvi cilj bio je da se kvalifikujem, pa tek onda dođem u situaciju da dajem neke predikcije. Ja lično sam možda i najbolji primer koliko je sigurnost svakog sportiste važna jer sam pre dve nedelje imao kovid. Jako je dobro što je “Dunav osiguranje” tu uz nas u slučaju da se desi nešto neplanirano – izjavio je Jovančević i dodao da se nada da će na takmičenju pružiti i više od maksimuma jer podrška domaće publike uvek može da “donese neki centimetar više”.

Zlatna medalja Svetskog atletskog prvenstva

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here