Srpski fudbaler Duško Tošić otkrio je da je prošao kroz dramu kada je odlazio iz Kine u trenutku kada je tamo „buktio“ koronavirus.

Tošić je za tuski list Fanatik detaljno objasnio kako je morao da napusti najmnogoljudniju zemlju sveta.

Sada je tamo dosta mirnija situacija, ali tako nije bilo krajem januara kada je iz Kine odlazio fudbaler Gvangdžu RF.

– Znali smo za koronavirus, pokušali smo da budemo oprezni. Ipak, posle treninga prišao mi je trener i rekao „Kada završite odmah se vraćajte kući i bez zadržavanja. U tom trenutku su letovi iz Kine počeli da se otkazuju jedan po jedan, ali sam nekako uspeo da pronađem poslednji kompanije „Turkish Airlines – počeo je priču Tošić.

Put ka aerodromu mu je ostao upečatljiv.

– Ovo što sam video bilo je neverovatno. Bilo je to kao da je kraj sveta… Ali ni tada nisam osećao strah. Navijači Bešiktaša za mene imaju nadimak „Tenk“, a tenk se ne boji ničega. Ostao sam smiren koliko god je to moguće.

Sleteo je u Istanbul, odakle se uputio ka Srbiji i proveo mesec dana u domovini.

– Kasnije smo otišli da treniramo u Dubaiju, liga je odložena, ali su neki igrači polako počeli da se vraćaju dok se virus širio po Evropi.

Problem Tošiću pravi i to što nema kako da se vrati u Kinu.

– Igrači poput Gracijana Pelea, Oskara, Hulka, Andersona Taliske i Marka Arnautovića ne mogu da se vrate u Кinu isto kao ja, jer nema letova. A moramo se nekako vratiti. Svi mi imamo ugovore sa njihovim klubovima – rekao je Tošić i priznao da osam dana nije napuštao kuću u Beogradu.

POSTAVITE KOMENTAR

Upišite vaš komentar
Upišite vaše ime