U Kući fudbala u Staroj Pazovi novi lepi detalji uoči poslednje dve utakmice naše reprezentacije u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo dogodine.

Srbija u četvrtak (20.45 časova) protiv Luksemburga i u nedelju (15) protiv Ukrajine, oba puta na stadionu “Rajko Mitić”, završava s kvalifikacijama za “Evro 2020”. Još jedno okupljanje nacionalnog tima na poziv selektora Ljubiše Tumbakovića iskorišćeno je da se pokaže hol slave našeg fudbala pod različitim imenima države.

Na zidovima su postavljeni portreri reprezentativaca koji imaju najviše utakmica i koji su dali najviše golova. Među aktivnima u tom društvu su Aleksandar Kolarov (88 mečeva) i Aleksandar Mitrović (31 gol).

U izjavama za sajt Fudbalskog saveza Srbije obojica su u nekoliko navrata naglasili da se ne opterećuju individualnim rekordima i da im je prioritetni cilj da sa reprezentacijom izbore plasman na Evropsko prvenstvo.

– Ja lično nemam ambicije da dostignem ni Baneta ni Dekija ni Savu. Ušao sam u 34. godinu, tako da imam jš ovaj kvalifikacioni ciklus, možda i baraž, pa ćemo posle da vidimo. Sigurno da mi je drago što sam se približio takvim veličinama srpskog fudbala. Ako bude prilike da ih prestignem, ok. Ali nije mi to glavna preokupacija. Videćemo kako se budem osećao, sigurno neću igrati zbog toga da bih oborio rekord – rekao je Kolarov posle prijateljske utakmice protiv Paragvaja prošlog meseca.

Biranim rečima govorio je i Mitrović…

– Ne pada mi na pamet da sebe poredim sa Rajkom, Mošom, Savom, Galićem, Bobekom… Za mene je ogromna čast što sam se uopšte našao u društvu takvih vedeta. To mi uliva motiv da nastavim u istom ritmu i da svojim golovima doprinesem uspehu Srbije. Ekipa je najbitnija. Bože zdravlja, rekordi će doći sami po sebi. Kada ekipa igra dobro, onda se i golovi nizu kao na traci.

Na večnoj listi strelaca ispred Mitrovića su Stjepan Bobek (38), Blagoje Marjanović, Milan Galić, Savo Milošević (po 37) i Rajko Mitić (32). Najviše utakmica odigrao je Branislav Ivanović (105), a više od Kolarova imaju i Dejan Stanković (103) i Milošević (102).

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here