Dve godine podrške

K. Nedeljković - Vesti
0
Lična arhiva

Odlučna da pojedine nevoljnike u otadžbini sačuva i pomogne najviše što može, naša humana čitateljka Rajka Tarlać iz Sidneja skoro svakog meseca pošalje pomoć onima koji nemaju na koga da se oslone.

To važi i za Milicu Đorđević (13) iz Prizrena na Kosmetu, koju zajedno sa prijateljem Ljubom čuva već drugu godinu zaredom, šaljući stipendiju na svaka dva meseca u vrednosti od 300 dolara. Novac je, kao i uvek do sada, odmah prosleđen na kućni prag Milice i njene majke Evice.

– Teško je na pravi način zahvaliti Rajki i Ljubi kad brinu o nama na ovaj način već pune dve godine. I zato znam da se ponavljam, ali našim divnim dobročiniteljima, koji na delu pokazuju svoje milosrđe, želimo najpre dobro zdravlje, dug život i svako dobro od Gospoda. Istina je da nam stipendija mnogo znači. Milica raste tako da joj stipendijom obnavljam garderobu, obezbeđujem školski pribor, užinu. Tu su i računi za komunalije koji stalno pristižu, pa i to otplaćujemo. Zato je osećaj u duši neopisiv kad znate da neko tako daleko stalno misli na vas i bdi nad vama. Nadam se da Milica svojim odličnim uspehom opravdava stipendiju koja joj redovno stiže – kazala je majka Evica Đorđević, dodavši:

– Kod nas je u suštini sve po starom. Život ide svojim tokom, a ja se trudim da Milici omogućim da ne oskudeva ni u čemu. Naravno, velika pomoć u tome dolazi upravo od divne Rajke i Ljube. Bez dobrih ljudi, nisam sigurna da li bismo uspele da istrajemo u nameri da ne napuštamo naše vekovno ognjište u kome danas živi tek dvadesetak Srba.

POZIV DONATORIMA:
Ako želite da se uključite u neku od akcija HUMANITARNOG MOSTA, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara HUMANITARNOG MOSTA na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.