Film “Delirijum tremens” reditelja i scenariste Gorana Markovića, u produkciji RTS-a, na medjunarodnom filmskom festivalu GMIFF (Green Montenegro International Film Festival), koji je održan od 03. do 06. avgusta 2019. na Durmitoru, dobio je dve nagrade.

Nagradu za najboljeg glumca dobio je Tihomir Stanić za ulogu “Dagija”, a specijalno priznanje za film u celini dobio je RTS kao producent.

Dramatične sudbine onih zauvek inficiranih pozorištem i glumom, inspirisale su Gorana Markovića da napiše „Delirijum tremens“. Priča prati poznatog glumca Dagija, igra ga Tihomir Stanić, koji se iznenada razboli i u bolnici, uz pomoć psihodrame, kreće u potragu za sopstvenim identiteom.

Uloge tumače i Anita Mančić, Igor Đorđević, Miodrag Krstović, Nada Šargin, Gorica Popović, Dragan Petrović Pele, Bereda Rešit, Milica Zarić, Svetozar Cvetković, Maša Dakić, Goran Daničić i Srđan Timarov.

Za muziku je zadužen Zoran Simjanović.

1 COMMENT

  1. Sledeca nagrada bit ce sa internacional festival koji ce biti odrzan na Kosmaju a nagradu ce uruciti baka Simeuna kojaje prvi pu geldala tako nesto.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here