T. Barbulović
Uz slavski kolač vernici iz Silkeborga i Kopenhagena

Brojni vernici okupili su se u srpskoj crkvi u Silkeborgu da proslave Svetog Dimitrija, svoju parohijsku slavu.

Liturgiju je služio parohijski sveštenik Milan Gardović, a sasluživao mu je Ivan Šulejić, novosvršeni bogoslov iz Kopenhagena. Liturgiju je pratio crkveni hor parohije iz Kopenhagena.

Posle pričešća sečen je slavski kolač, a ovogodišnji kumovi slave bili su Bane i Slađana Draškić sa decom, a deo slavskog kolača i ulogu domaćina za narednu godinu preuzeli su Radenko i Verica Radojičić.

Pričestili se i najmlađi

Obraćajući se okupljenom narodu otac Milan je na kraju besede pozvao okupljene da zajedničku proslavu i druženje nastave u sali, gde je porodica Draškić, uz nesebičnu pomoć Kola srpskih sestara, parohijana i prijatelja, pripremila bogatu trpezu i posluženje.

TRPEZA LjUBAVI: Druženje posle liturgije

– Ovom prilikom bih zahvalio i kumu slave, porodici Draškić i Kolu srpskih sestara na dobrodošlici koja je ukazana mnogobrojnim gostima iz parohije Sv. Georgija iz Kopenhagena, a koji su za ovu priliku došli u velikom broju, organizovano autobusom. Došli su jer su osetili vašu ljubav, a i zadužili vas da im uzvratite. U prethodne dve godine, koliko služim u parohijama, video sam da ovde ima toliko dobrih ljudi koji rade i služe ne sebe radi, već za našu decu. Videli smo danas da ima sve više i više mladih bračnih parova i da sve ovo što sada radimo i gradimo njima ostaje. Ne gledajmo šta smo mi radili, nego gledajmo da njih priključimo i još više uzdignemo parohiju. Svaku vam sreću želim i da ostane uvek ova ljubav i poštovanje između jednih i drugih – istakao je otac Milan Gardović.

Ove dve parohije u Danskoj, u Kopenhagenu i Silkeborgu, sarađuju i funkcionišu veoma lepo kao jedna parohija i zasigurno postoji i želja, ali pre svega i potreba, za dva sveštenika u Danskoj. Posebno, s obzirom na to da imamo dve crkve.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here