Dveri i SSP bojkotuju izbore: “Ako ostanemo na njihovom terenu, u blatu, oni će nas pobeđivati”

Vestionline
1
Tanjug
Dragan Đilas

Predsednik Dveri Boško Obradović izjavio je danas da ta stranka neće promeniti odluku o bojkotu izbora, a da formiranje predizborne prelazne, tehničke Vlade, koju su izneli kao ideju, trenutno uopšte nije aktuelno, jer vlast ne želi da ispuni nijedan zahtev opozicije i stručnog tima protesta. Bojkotu se pridružila i stranka Dragana Đilasa.

On kaže, kako je saopšteno, da Dveri sada pominju temu prelazne Vlade kako bi unapred signalizirali da, ako dođe do pokušaja vlasti da u poslednji čas ponudi neke ustupke pred izbore, Dveri na to neće pristati.

Da bi uopšte došlo do novih izbora, smatra Obradović, mora najpre doći do sporazuma vlasti i opozicije o slobodi medija i fer i poštenih izborima, a da bismo imali garancije za sprovođenje jednog takvog sporazuma mora biti formirana upravo prelazna, tehnička vlada sa ko-ministrima iz redova opozicije koji bi kontrolisali taj proces.

Obradović je istakao i da ideja Dveri o prelaznoj, tehničkoj Vladi nema nikakve veze sa predlogom LDP-a, čiji je lider Čedomir Jovanović rekao da vlast i opozicija moraju da pokažu ozbiljnost i izbegnu bojkot izbora dela opozicije, a da je jedan od načina za to formiranje prelazne predizborne vlade.

Odluku da bojkotuje izbore donela je i Stranka slobode i pravde Dragana Đilasa.

Ðilas je na početku sednice, koji je bio otvoren za javnost, rekao da odluka o bojkotu nije odluka o tome da li izaći na izbore ili ne, o broju mandata ili finansijama koje stranke dobijaju ulaskom u skupštinu, već odluka o otporu “zarobljenoj državi”.

– Apelujem na vas da se od danas trudimo da ne obraćamo pažnju na to što oni pričaju i da pričamo ono u šta verujemo i kako ova zemlja može da izgleda – rekao je Ðilas i dodao da samo tako, po njegovom mišljenju, mogu da se suprostave aktuelnoj vlasti.

– Ako ostanemo na njihovom terenu, u blatu, oni će nas pobeđivati – kaže Ðilas.

On je rekao da su članovi SSP oni koji veruju u EU i da su zbog toga pogođeni nekim porukama koje stižu iz te zajednice.

Građanima, i međunarodnoj zajednici i Evropi, kaže Ðilas, šalju zato istu poruku – da će se za Srbiju kako je oni vide izboriti sami i da nikom ništa neće dugovati, a kad dođu na vlast, ulagaće u ljude, povećati plate, vratiti u državno vlasništvo rudna i šumska bogastva, “pokrenuti Srbiju”…

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here