Dvojica srpskih studenata nisu u životnoj opasnosti

0

Hotel Desaret uz obalu Ohrida

Povređeni su 20.godišnji Srđan Vlahović, student Univerziteta Magatrend u Beogradu, i 21. godišnji Vuk Miletić, student beogradskog Fakulteta organizacionih nauka.

Miletić, koje je teže povređen i ima više fraktura, bio je primljen u Opštu bolnicu u Ohridu, i u ovom trenutku je na putu ka Skoplju gde će nastaviti lečenje u bolnici Filip Drugi, rekla je Tanjugu konzul u Ambasadi Srbije Dragica Janjić.

Prema rečima lekara Nauma Ljatka, koji ga je primio, zbog prirode povreda Miletić mora ostati na lečenju najmanje još nedelju dana i potrebno mu je mirovanje, zbog čega do daljeg neće biti prebačen u Srbiju.

Vlahović, koji je primljen u ohridsku bolnici Sveti Erazmo, nema teže povrede, a njegovo lekar, neurohirurg Mitre Miloševski, još čeka rendgenske snimke karlične kosti, nakon čega će Vlahović najverovatnije biti transportovan u Beogradu, na čemu insistira njegova majka koja je s njim u Ohridu, rekla je konzul Janjić.

Prema izveštaju policije, njih dvojica, inače najbolji drugovi, bili su smešteni u sobi na trećem spratu hotela "Desaret", udaljenog desetak kilometara od Ohrida.

U subotu uveče, navodi se u izveštaju, oni su se posvađali i potukli, izašli su na terasu i potom pali preko ograde. Srećom, pali su na travu koja je ublažila pad.

Iz recepcije je pozvana policija koja je izvršila kriminalističko-tehnički uvid, uz prisustvo istražnog sudije i javnog tužioca Osnovnog suda u Ohridu, koji su konstatovali da su mladići bili u vidno alhoholisanom stanju.

Vlahović i Miletić su bili među oko 700 studenata iz Srbije, koji su prisustvovali prvomajskoj "Balkan fan žurci" u Ohridu.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here