FK Crvena zvezda
Dragan Džajić

Fudbalska reprezentacija Srbije plasirala se na EURO 2024. u Nemačkoj i sada sa nestrpljenjem čeka žreb koji će biti održan 2. decembra u Hamburgu.

Biće to prvi put posle 24 godine da će se ime naše reprezentacije naći među kuglicama na izvlačenju.

Predsednik Fudbalskog saveza Srbije Dragan Džajić nije hteo da otkrije koga želi za rivala, ali jeste koga nikako ne bi voleo.

”Svi imamo pravo na želje, ali želje su jedno, a realnost drugo. Koga god da dobijemo na žrebu je težak protivnik. Ne mogu ja sada da kažem samo ne Nemačka, Španija, Francuska…”, rekao je Džajić za Sportal, pa nastavio:

“Teški su, ali su teški i Rumunija, ne daj, Bože, Albanija… Svi oni mogu da nam nanesu određeni problem. Mi treba da cenimo naše uspehe i naše igrače, ali nemojmo na precenjujemo. Moramo biti realni da bismo napravili taj iskorak i novi korak napred”, istakao je Džajić.

Šta nam je potrebno za uspeh na Evropskom prvenstvu i šta se može naučiti iz proteklih kvalifikacija?

”Konkretno, ove kvalifikacije, naravno da je bilo nervoze, biće je i ubuduće. Teško je gledati utakmicu, teško je i igrati kad su prevelika očekivanja. Zato moramo svakog protivnika ispoštovati, to je moj lični pristup.

Znate kako, selektor ima pravo na svoj način da razgovara sa igračima, ja mogu negde u prolazu da poslušam igrača, pa i nešto da mu kažem, ali sam generalno za jedan pristup umerenog optimizma. Ne da se plašimo nekog, ali da budemo svesni i da javnost pripremimo da mi nismo najbolji u Evropi.

Ima mnogo igrača u Srbiji, pa sa realnim očekivanjima treba da idemo stepenik po stepenik. Trebamo da napravimo kult reprezentacije. Ja ga ne mogu napraviti za period u kojem ću biti na čelu Saveza, ali on mora da se stvara i da se pravi godinama da bi naša reprezentacija igrala onako kako želi publika“, poručio je Džajić.

2 COMMENTS

  1. Djajo u pravu si.Najpre skoci pa reci hop.Teze je sada igrati u Evropi nego na svetu.Treba biti realan i iskoristiti sav potencijal koji imamo.Tim mora biti uigran.prave igrace na pravo mesto.Bprbenost.Do sada su nas pobedjivali na nasim greskama.To je dobro.Isptavimo nase greske

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here