Džef Bek: Legenda stiže u Beograd!

0

 

Nakon odlaska iz grupe "Yardbirds", osniva "Jeff Beck Group" sa Rodom Stjuartom u ulozi pevača, Ronijem Vudom na bas gitari, Enslijem Danbarom na bubnjevima i Nikijem Hopkinsom koji je svirao klavijature.

 

Za vreme postojanja "Jeff Beck Group" je uspeo da objavi ukupno dva albuma, "Truth" (1968) i "Beck-Ola" (1969), spajajući autorske pesme sa rok i bluz standardima koji su po mnogima bili preteča hard roka i hevi metala.

 

Kada su Rod Stjuart i Roni Vud u sedamdesetim godinama osnovali grupu "Faces", Bek je u promenjenoj postavi snimio još dva albuma "Rough and Ready" i "Jeff Beck Group".

 

U osamdesetim uz saradnju sa mnogim muzačarima Bek objavljuje "There and Back", kao i pop-rock album "Flash" na kome je ponovo radio sa Rodom Stjuartom, a nakon toga se jedno vreme svojevoljno povukao sa muzičke scene.

 

U devedesetim godinama se reaktivirao. Godine 2003. snima album "Jeff" na kome je pokušao da spoji svoje umeće gitariste sa modernim elektronskim zvukom, uz saradnju sa različitim muzičarima i "The London Session Orchestrom".

 

 

"Poznat je kao veliki muzički perfekcionista i gitarista koji se veoma malo služi elektronikom i efektima za gitaru. To je možda najbolje definisao Erik Klepton kada je za Beka rekao: ‘Kada je Džef u pitanju, sve je u njegovim rukama’", kaže se u najavi organizatora.

 

Karte su u prodaji od 28. aprila po cenama od: 3.200, 2.700 i 2.200 dinara.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here