Džej Džej se brzo predala

0


Jelena Janković i Viktorija Azarenka imale su tu čast da otvore Masters kup u Dohi – na radost Beloruskinje. Srpkinja je do ovog meča vodila sa 3:1 protiv Azarenke u međusobnim mečevima, grupa u kojoj se nalazi ocenjena je kao lakše od one druge, međutim… Loše je počelo za Jelenu Janković, koliko zbog glatkog poraza na startu šlagera sezone, toliko i zbog igre, koja je opet ostala bez prepoznatljivog kvaliteta.
Jelena je u meč krenula baš kako ne treba, izgubila je već prvi gem na svoj servis, odmah progutala gorku pilulu i udelila protivnici jaku dozu samopouzdanja. Azarenka je poklon lepo iskoristila, dobijala gemove na svoj servis i čuvala lako stečenu prednost. Jankovićeva je, zatim, vratila deo sigurnosti, odservirala i par "asova", međutim, nije uspevala brejkom da se vrati u set. Naprotiv, Beloruskinja je ponovo iskoristila priliku da napadne, dobije još jedan gem na Jelenin servis i tu je priča o prvom setu bila završena. Azarenka je još jednim sigurnim servis gemom dobila prvu rundu sa 6:2.
Dalji tok meča mogao je da se pretpostavi: Azarenka je igrala sa sve više sigurnosti, Jelena sasvim suprotno, sa greškama, koje su prelomile već u trećem gemu drugog seta, kada je Beloruskinja ponovo napravila brejk. Posle toga, Jankovićeva se našla na raskrsnici – da li da se potpuno preda, ili da pokuša da se izvuče iz pepela. I, krenula je pravim putem – u šestom gemu napravila je svoj prvi brejk u meču, za 3:3. Ali, ispostavilo se, to bio poslednji trzaj srpske teniserke. Već u sledećem gemu Azarenka je uzvratila brejkom, a onda, ključni momenti – Beloruskinja je servirala, Srpkinja je odgovorila punom snagom, rezultat se lomio u "đusu" nekoliko puta, i na kraju prelomio u korist Azarenke, za 5:3. Jelena više nije imala snage ni volje – izgubila je naredni gem na svoj servis i to je bio kraj za samo 83 minuta.
U drugom kolu takmičenja po grupama, Jankovićeva se sastaje sa Karolinom Vozniacki, sa kojom, kao i sa Azarenkom, ima pozitivan međusobni bilans (2:0)…

 

Pobednici 1.550.000 dolara

Na Mastersu u Kataru učetsvuju osam najboljih teniserki ove sezone. Teniserke su podelejen u dve grupe, "kesten" i "belu", u kojoj su, pored Jelene, Ruskinja Dinara Safina, Dankinja Karolina Voznijacki i Viktorija Azarenka iz Belorusije. U "kesten" grupi su sestre Vilijams i Ruskinje, Svetlana Kuznjecova i Elena Dementijeva.
Posle razigravanja po grupama, "svaka sa svakom", po prve dve najbolje plasirane ulaze u polufinale… Nagrada za pobednicu je 1.550.000 dolara, za drugu finalistkinju 780.000 dolara. Za tri pobede dobija se 400.000, za dve 300.000, a za jednu pobedu 200.000 dolara.

Dijetom do Dohe
Jelena Janković je priznala da joj je drastična dijeta pomogla da se plasira na završni turnir u Dohi, u sezoni koju je počela kao prva na NjTA listi i u kojoj je zbog različitih problema pala na osmu poziciju.
– Bila sam deblja nego što je trebalo. Možda sam imala sedam ili deset kilograma više nego sada i tako izgubila brzinu. A, u sadašnjem tenisu ako se ne krećete dobro, teško je da se takmičite protiv najboljih – objasnila je Jankovićeva na konferenciju za novinare, na koju je stigla obučena u kratku crnu haljinu, sa visokim potpeticama, što se razlikuje od "standarda" ostalih igračica koje dolaze u trenerci i patikama.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here