Dželat sa engleskim akcentom

0

Tereza Mej

Britanska vlada radi na novim merama i širim ovlašćenjima u borbi protiv ekstremističkih grupa, uključujući tzv. Rešenja o antisocijalnom ponašanju (ASBOS) za teroriste koji radikalizuju druge, najavila je ministarka unutrašnjih poslova Britanije Tereza Mej.
Ona je u autorskom članku za "Dejli telegraf" navela da bi ekstremističke grupe mogle da budu zabranjene, čak i ako nisu umešane u terorističke aktivnosti. Mejova je upozorila da će borba protiv ekstremizma trajati decenijama, odnosno da će se Britanija narednih decenija suočavati sa opasnostima ekstremizma.
Ona je priznala da "se Britanija suočava sa smrtonosnom pretnjom" od terorizma, kod kuće i u inostranstvu.
Po njenim rečima, zvaničnici službi bezbednosti moraju da imaju sva zakonska ovlašćenja da rešavaju ovaj problem.
"Borba protiv terorizma i ekstremizma zahteva stalno angažovanje i međunarodnu saradnju", navodi se u članku.
Vladu u Londonu svi teraju da pojača borbu protiv ekstremizma "kod kuće", a povod je ritualno ubistvo američkog novinara Džejmsa Folija, koga su ubili pripadnici grupe "Islamska država" pri čemu je glavni dželat na snimku govorio – s engleskim akcentom.
Britanska policija i službe bezbednosti pokušavaju da ga identifikuju detaljno pregledajući video-snimak pogubljenja.

Sa Ostrva pola divizije

Najmanje 500 britanskih muslimana otišlo je u Irak ili Siriju kako bi podržali islamske ekstremiste i mnogi su se pridružili "Islamskoj državi", od kojih su neki stari 16 godina, a najstariji ima 42.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here