Prezire proteste

0

– Dosta mi je ovih demonstranata. Vi ste teret za društvo i pošast za zajednicu. Ove demonstrante je trebalo još prve noći uspavati kao besnog psa – napisao je Majkl Papert.
Ovaj policajac iz Glendejla, drugog predgrađa Sent Luisa, odmah je suspendovan zbog izraženog prezira prema demonstrantima u Fergusonu, u poruci na Fejsbuku.

Usamljeni rasista?
Aludirajući na bombaški napad na maratonu u Bostonu, Papert je napisao: "Gde je musliman s rancem kada vam je potreban?"
U Glendejlu je hitno objavljeno da ni tamošnja policija, ni gradske vlasti "apsolutno" ne dele stavove koje je izneo ovaj policajac.

Demonstranti protestuju zbog toga što je crnog tinejdžera ubio beli policajac. U međuvremenu, demonstranti su u petak ponovo izašli na ulice Fergusona, predgrađa Sent Luisa, zahtevajući pravdu za ubistvo 18-godišnjeg Majkla Brauna koje se dogodilo 9. avgusta.
Sahrana Brauna, čije je ubistvo usred belog dana dovelo do obnavljanja nacionalne debate o rasizmu i policiji u Americi, biće održana u ponedeljak.
Policija je u noći između petka i subote bila uglavnom pasivna, za razliku od prethodnih noći kada je upotrebila suzavac i gumene metke da rastera stotine demonstranata koji traže da policajac Daren Vilson, koji je pucao u Brauna, bude optužen za ubistvo.
 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here