EPA/Vassil Donev
Edi Rama i Hašim Tači (Foto: Arhiva)

Albanski premijer Edi Rama boraviće danas na Kosovu, a prema pisanju prištinske Gazete Ekspres, namerava da se sastane sa predsednikom Hašimom Tačijem, premijerom Avdulahom Hotijem, predsednicom parlamenta Vjosom Osmani i sa liderima partija.

Sastanak Rame i Tačija biće održan malo pre Tačijevog obraćanja građanima Kosova koje je najavljeno za 20 časova.

Očekuje se da će kosovski predsednik večeras prvi put govoriti o optužnici koju je protiv njega podiglo Specijalno tužilaštvo.

On je indirektno reagovao na optužnicu tako što je na svom profilu na društvenoj mreži promenio sliku i sada je to amblem OVK.

Rama je istog dana kad je optužnica objavljena izjavio da je ogorčen zbog podizanja optužnica, a sutradan je ocenio da je optužnica uticala na sve i da nisu okaljana samo dva pomenuta imena i tzv. OVK, već i svi Albanci.

Optužnicom Specijalizovanog tužilaštva Tačiju, Veseljiju i drugim osmnjičenim na teret se stavlja niz zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina, uključujući ubistva, prisilno nestajanje lica, progon i mučenje.

2 COMMENTS

  1. Trebate vasem narodu objasniti da se uzalud nada vasim obecanjima – ali to, nije lako. Trebali ste znati da nikome nije u interesu jacanje islama i da su podrske od prvog dana bile neiskrene. Nasadili ste se na svoju volju i nikoga ne mozete okrivljavati.

  2. Zasto ljudi glasaju u drzavama gde zive? Razmisli malo.
    Najbrze nastuca religija na svetu je islam.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here