EPA/Sergei Ilnitsky
Premijer Albanije Edi Rama

Premijer Albanije Edi Rama izjavio je danas da je objavljivanje optužnice za ratne zločine protiv Hašima Tačija i Kadrija Veseljija uticala na sve.

On je rekao da nisu okaljana samo dva pomenuta imena i tzv. OVK, već i svi Albanci.

Prema njegovim rečima, upravo to što se kaže da se “sumnja da su počinili zločine”, pretvara taj tekst u “gromove” koji udaraju daleko više od dva imena, prolamajući se svetom, kako kaže, brzinom svetlosti, kojom se kaljaju, ne samo Tači ili Veselji, ne samo OVK, već i samo Kosovo i svi Albanci.

Rama je rekao da zamišlja da bi neko, u bilo kojem delu sveta, ko nema nikakvu opštu predstavu „o istorijskoj nepravdi i tragediji našeg naroda na Kosovu“, čitajući sinoćni tekst nesumnjivo stvorio sliku o jednoj zemlji u sred Evrope, gde je, „zahvaljujući strašnim zločinima protiv čovečnosti instaliran jedan kriminalni režim”.

Rama je na konferenciji za medije, govorio o dešavanjima na KiM povodom jučerašnje objave Specijalnog tužilaštva da je protiv Tačija i Veselija podnelo optužnice Specijalnom sudu, prenosi Kosovo onlajn pisanje Kljan Kosova.

Albanski premijer je rekao da su svi “bili dirnuti” kada su to pročitali i naveo da su „osnivači OVK osumnjičeni za niz zločina, orkestrirana ubistva, otmice, nestanak, progon i mučenje nevinih i bespomoćnih ljudi, koji izazivaju i najudaljenije granice mašte“.

5 COMMENTS

  1. Rama je rekao da zamišlja da bi neko, u bilo kojem delu sveta, ko nema nikakvu opštu predstavu „o istorijskoj nepravdi i tragediji našeg naroda na Kosovu“, čitajući sinoćni tekst nesumnjivo stvorio sliku o jednoj zemlji u sred Evrope, gde je, „zahvaljujući strašnim zločinima protiv čovečnosti instaliran jedan kriminalni režim“. Ramo, šta traže Albanci iz Albanije na tuđoj Teritoriji’ Dali možeš odgovor dati.?

  2. Rama kao nista nije znao. Izigrava iznenadjenje. To je dokaz da su se kola strovalila, kako u Backoj divanidu. Rama vidi da ce svi Albanci biti gubitnici, pa je ovo svaljivanje krivice na druge. On kao, nije sudelovao.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here