MN Press
Košarkaš Partizana

Petorica igrača KK Partizan koji su u prošloj sezoni nosili crno-beli dres, nastaviće karijere u drugim klubovima jer tim iz Humske neće nastaviti saradnju sa njima.

Od ranije je poznato da nekadašnjeg prvaka Evrope napuštaju Ognjen Jaramaz i Erik Mika, a u četvrtak je klub potvrdio da ugovor neće biti produžen sa Nikolom Jankovićem i Džošom Perkinsom, a sporazumni raskid saradnje postignut je sa Rašonom Tomasom.

Partizan iza sebe ima jednu od najlošijih sezona u modernoj istoriji, a u narednoj sezoni očekuje se renovirani tim pod vođstvom novog trenera Željka Obradovića.

Džoš Perkins (25) je u Partizan stigao početkom 2021. godine iz poljske ekipe Gljivice kao zamena za Kodija Milera-Mekintajera. Međutim, posle nekoliko dobrih partija na startu nije opravdao očekivanja.

Nikola Janković je crno-beli dres nosio od 2018. godine, a ovaj centar je prethodno nastupao za Šarlroa, Megu, Union Olimpiju (sa kojom je bio MVP ABA lige), Sakariju i Estudijantes.

Rašon Tomas (26) bio je jedan od najboljih igrača Partizana u poslednje dve sezone, naročito u prekinutoj sezoni 2019/2020. kada je pod vođstvom Andree Trinkijerija pružao neke veoma dobre partije. Amerikanac koji je u tim iz Humske došao iz Sasarija sa crno-belima ima osvojen Kup Radivoja Koraća 2020. godine.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here