EIB poklanja Beogradu 6 miliona €

0

Dario Skanapijeko (levo), Dragan Đilas (u sredini) i Diana Dragutinović potpisuju ugovor o donaciji
 

Ugovor je, u Starom dvoru, u ime Vlade Srbije potpisala ministarka finansija Diana Dragutinović sa gradonačelnikom Beograda Draganom Đilasom i potpredsednikom EIB Dariom Skanapijekom.

 

Đilas je najavio da će taj novac, koji mora da bude iskorišćen do kraja 2015. godine, biti uložen u infrastrukturne projekte, u okviru Projekta obnove grada Beograda

"Naši sugrađani se sa tim projektima sreću svaki dan, od izgradnje mosta preko Ade Ciganlije, rekonstrukcije Požeške ulice, Bulevara kralja Aleksandra, Resavske i nabavke novih tramvaja. Nadamo se nastavku te saradnje", rekao je on.

 

 

Gradonačelnik je istakao da je Beograd prvi grad u ovom delu Evrope sa kojim EIB radi direktno, što je znak poverenja, kao i znak da su finansije grada javne i dodao da je sa sredstvima te banke dosta toga urađeno na obnovi glavnog grada, naročito u poslednje dve godine.

 

"Uslovi koje inače dobijamo od kredita EIB su potpuno jednaki uslovima koji se daju državi sa kamatom 0,8 odsto plus euribor, to je na današnji dan kamata manja od dva procenta uz grejs period, što je za nas veoma isplativo i omogućava nam da nastavimo razvoj Beograda", rekao je Đilas.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here