Eklston: Ispao sam budala što sam platio 100 miliona dolara

0

 Berni Eklston
 

Nemački sud je završio suđenje Berniju Eklstonu pošto je prvi čovek Formule 1 platio 100 miliona dolara poravnanja.

"Tri i po godine sam proveo u putovanjima, sastancima sa advokatima i Bog zna čemu još, pa je dobro što se to završilo. To je i dobro i loše. Dobro jer je sudija pre svega toga rekao da sam manje-više oslobođen, a tužilaštvo nije imalo slučaj. Međutim, čini mi se da sam ispao budala što sam se nagodio jer sam to učinio za
tužilaštvom, a ne sa sudijom", rekao je Eklston, a preneo je "Gardijan".

 

Suđenje je trajalo od aprila, a Eklston je optužen da je nemačkom bankaru Gerhardu Gribkovskom dao mito od 44 miliona dolara, u vezi sa prodajom udela u Formuli 1. Taj bankar je osuđen na osam i po godina zatvora zbog primanja mita i utaje poreza. Eklston (83) je negirao krivicu i rekao da ga je Gribkovski ucenio.

"Suđenje se odvijalo dva dana nedeljno i trajalo bi do oktobra. Nije lako da pokušavate da vodite posao kada imate posla sa advokatima. U svakom slučaju, sve je završeno i to je dobro. Zadovoljan sam i sve je u redu. Sada mogu da radim ono što radim najbolje, a to je da vodim Formulu 1. Još tri meseca van toga bi bilo zaista loše. Vikendima sam radio kako bih nadoknadio sve što sam propustio tokom nedelje", rekao je Eklston. 

 

Sud u Minhenu je saopštio da će 99 miliona evra uplatiti nemačkom ministarstvu finansija, a milion dolara dečjem humanitarnom fondu. Novac će biti uplaćen za mesec dana, čime će sudski proces zvanično biti završen.

 

U saopštenju Eklstonovih advokata navodi se da okončanje suđenja "nije ni dogovor ni poravnanje", pa ni "kupovina", a tužilaštvo je saopštilo da je takva odluka doneta delom i zbog godina optuženog i njegove volje da sarađuje.

 

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here