Youtube/BANDAI NAMCO Europe
Elden Ring

Igra Elden Ring je daleko prevazišla očekivanja kada je u pitanju prodaja.

Bandai Namco je očekivao da Elden Ring igra, studija FromSoftware, bude prodata u četiri miliona kopija tokom pet nedelja. Čak i taj rezultat bi bio impresivan, s obzirom na to da je Dark Souls 3 prodat u tri miliona kopija mesec dana nakon objave.

Međutim, Elden Ring je prevazišao i najsmelija očekivanja. Igra je prodata u 12 miliona kopija širom sveta. Od toga je milion primeraka igre prodato samo u Japanu, a sve 18 dana nakon objave naslova.

Prema zvaničnoj objavi, pomenuti rezultati datiraju od 14. marta 2022. godine, a zasnivaju se na distribuciji fizičkih kopija i digitalne verzije igre.

Ovim je Elden Ring potpuno srušio neke prethodne rekorde, koji se dovode u vezu sa igrama iz Souls žanra. Sekiro je ranije prodat u dva miliona kopija za 10 dana, dok je Dark Souls 3 igri bilo potrebno četiri godine da dostigne 10 miliona prodatih primeraka širom sveta.

Dostignuće Elden ringa se već poredi sa onim što je ostvario Pokémon Legends Arceus, koji je za sedam dana prodat u 6,5 miliona primeraka – ali je potrebno istaći da je to ostvario naslov iz franšize koja je tada već imala veliki broj poklonika.

Elden Ring je objavljen 25. februara za PlayStation 5 i 4, Xbox Series X|S, Xbox One i PC preko Steam platforme.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here