Emotivan oproštaj Obradovića od kuma Savovića: Na njega smo se ugledali u mnogim stvarima (VIDEO)

0
Printscreen: Youtube/ BC Partizan TV
Željko Obradović

U klubu sportista JSD Partizan, danas je održana komemoracija za legendarnog kapitena i sportskog direktora KK Partizan, Milenka Savovića.

Komemoraciji su prisustvovali članovi Savine porodice, kao i brojni ljudi koji su gradili istoriju crno-belih: Željko Obradović, Vlade Divac, Miško Marić, Goran Grbović, Predrag Danilović, Mlađan Šilobad, Željko Rebrača, Vladimir Dragutinović, Miroslav Berić, Dušan Kecman, Novica Veličković, Dragan Todorić, Nebojša Zorkić i mnogi drugi.

Obradović je čak i govorio lepim emotivnim rečima o svom Savi.

-Moje druženje sa Savom je počelo 1978. kada smo igrali u juniorskoj reprezentaciji. Praktično smo postali nerazdvojni i trajalo je prijateljstvo sve ove godine. Najbitnije je bilo da smo jedan drugog razumeli i pomagali. On je malo ranije došao u Partizan, ja sam došao 1984,. a ovde vidim neke saigrače koji su me tada dočekali.

– Bilo je teško vreme, ali smo se družili i skupljali po stanovima. Sećam se da je Boban Petrović prvi dobio stan od Partizana i da su tu bile prve žurke. U tom periodu, ni Sava ni ja, nismo imali auto, pa smo se snalazili da nas voze Boban Petrović ili Miško Marić, a kad nismo uspeli da se snađemo, onda smo išli autobusom. I onda su bile zanimljive scene kad uđe čovek od 210 cm u autobus.

– U to vreme smo počeli da se družimo Bogdan Diklić, Sava i ja. Stalno smo išli zajendo i smišljali šale.

– Nekad bi se navalili na mene, jer sam najmanji pa su me zvali Cvrle, Diklića smo zvali ćora, a Savu da nije normalan, jer ne može čovek od 210. da bude normalan. Uvek smo atakovali tako jedan na drugoga, ali to je bilo najlepše u našem druženju.

– Kao po običaju, Kića je odlično znao da vidi unapred, pa je Savu stavio da bude sportski direktor Partizana. Savine zasluge za osvajanje titule prvaka Evrole su neverovatne, znam koliko je meni pomogao. Njegova zasluga je da smo igrali u Fuenlabradi, gde je otišao i uspeo da se dogovori sa tim ljudima da igramo utakmice tamo.

– Kad smo jednom sedeli u kafani, uspeo sam da prepevam pesmu i da objasnim kumu način na koji žene reaguju na njega:

“Imam kuma, lepši je od mene, njega vole devojke i žene. Lepši mu je život nego bajka, lepotana rodila ga majka.”

– Znam da je ta priča došla do (supruge) Nene, ali je ona ponosna, shvatila je kako joj žene zavide kakvog muža ima. Sava je bio roker ceo život. Video sam da je Gile iz Električnog Orgazma koliko je Sava sve nas uvek uveo u rokenrol i kako je neko na koga smo se ugledali što se tiče mnogih stvari – rekao je Obradović.

 

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here