M. Karović
Manastir Visoki Dečani

Eparhija raško-prizrenska oglasila se danas saopštenjem u kojem je navela da na osnovu katastarskog izvoda može da potvrdi da je odluka Ustavnog suda iz 2016. godine izvršena i da je i u Katastru manastir priznat kao vlasnik imovine koja je ranije bila sporna.

Eparhija raško-prizrenska Srpske pravoslavne crkve potvrdila je da je ovlašćeni predstavnik manastira Visoki Dečani danas u Centralnom katastru Kosova u Prištini dobio uredan katastarski izvod sa svom imovinom manastira Dečani, uključujući i 24 hektara koja su priznata manastiru odlukom Ustavnog Suda Kosova 2016. godine.

U saopštenju se dalje navodi da je dugogodišnji pravni proces koji se vodio oko 24 hektara zemlje manastira Visoki Dečani konačno rešen.

“Na osnovu katastarskog izvoda možemo da potvrdimo da je odluka Ustavnog suda iz 2016. godine izvršena i da je i u Katastru manastir priznat kao vlasnik imovine koja je ranije bila sporna. Ovim možemo da zaključimo da je dugogodišnji pravni proces koji se vodio oko 24 hektara zemlje manastira Visoki Dečani konačno rešen”, piše u saopštenju.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here