H. M. Vujičić
Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije

Episkop zvorničko-tuzlanski Fotije izjavio je danas da Srbi moraju da pamte svoje žrtve jer “svet srpsku suzu ne vidi”.

– Svi smo se juče u Bratuncu molili Bogu da jednom za naš bol neko čuje i srpsku suzu da vidi. Nažalost, tamo gde Srbi stradaju to se zaboravlja, a gde neko drugi strada tamo se kule i gradovi dižu. Ako je potrebno do nebesa da se čuje za tuđe žrtve – rekao je vladika besedeći u Hramu svete velikomučenice Marine u bijeljinskom naselju Ljeskovac.

Episkop Fotije je istakao da su Podrinje i Birač mesto stradanja srpskog naroda u čitavom 20. veku, a posebno u poslednjem ratu.

– Velika je odgovornost da Crkva sa svojim narodom bude neprestano, i na Kosovu, i Jadovnu, Podrinju i na svim mestima gde je stradao i strada naš narod. Da budemo zajedno – poručio je Fotije.

Prema rečima episkopa, srpski narod zna da ga Crkva nikad nije izdala, ni u najtežim vremenima. On je pozvao Srbe da čuvaju pravoslavlje i srpstvo.

Vladika je juče, na dan obeležavanja stradanja 3.267 Srba u Srednjem Podrinju i Birču, objavio pesmu “Srpska suza nema roditelja” u kojoj kaže da za srpske žrtve nema međunarodne pravde.

“Vrisak njihov i lelek ispuni čitav ovaj vek, al’ kao da se ne čuje, jer stradanje je
samo srpsko, naše, a sve druge žrtve svetske postaše”, zapisao je episkop zvorničko-tuzlanski Fotije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here