EPA

Episkop raško-prizrenski Teodosije poručio je Srbima na Kosovu i Metohiji da ne napuštaju svetu srpsku zemlju, da ostanu svoji na svome, uzdajući se u svoju crkvu i istakao da nisu sami.

Episkop je ovu poruku uputio iz crkve Pokrova Presvete Bogorodice u Babinom Mostu kod Obilića, u kojoj je sa sveštenstvom služio svetu liturgiju.

Teodosije je Srbima u opštini Obilić i na Kosovu i Metohiji poručio da su kao narod Božji i pravoslavni primili veru, krsno ime, svetinje, zemlju i sve to u nasledstvo, a da je na njima da to sačuvaju i predaju svojoj deci.

– I ona imaju pravo i na ovu zemlju i na ovu lepotu i na ove svetinje, kao što smo i mi imali pravo. Onda nećemo pogrešiti i imaćemo spokojstvo i mir Božji u duši – istakao je vladika.

Poručio je vernicima da nisu sami, da su tu i sveštenici i monasi i naše svetinje.

– Tu su vaši bližnji koji ni po kakvu cenu neće da napuste ove svete prostore. Znači, niste sami, a svi smo mi sa Gospodom, koji nas nikad neće napustiti ako mi njega ne napustimo, koji od nas nikad neće okrenuti glavu ako mi ne okrenemo glavu od Gospoda i krenemo suprotnim putem – rekao je Teodosije tokom liturgije u Babinom Mostu.

Prema njegovim rečima, i kada smo u opasnosti, u neprilici, nevolji, bolesti, nemaštini, treba da se setimo Gospoda i da stremimo da budemo bliži Gospodu.

Dodao je ako imamo mir Božji u sebi, onda ništa nam spolja ne može nauditi, nikakav strah nas ne može smutiti i onda nećemo praviti greške, onako kako ih često pravimo u životu.

Prema rečima Teodosija, varaju se oni koji su okrenuti samo sebi i sticanju materijalnog, misleći da time postižu zemaljsku sreću i zemaljski mir, jer jedini pravi mir i blagostanje i sreća dolaze od Gospoda i to je ono što ne prolazi.

1 COMMENT

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here