commons.wikimedia/aeroprints.com

Srpska aviokompanija Er Srbija je od početka ove godine do danas prevezla 2,76 miliona putnika i na taj način, već krajem avgusta, premašila ukupan broj putnika prevezenih tokom 2022. godine.

Er Srbija je u saopštenju navela da se očekuje da će u prvoj nedelji septembra biti nadmašen i rezultat od 2,81 miliona putnika, ostvaren u do sada najuspešnijoj 2019. godini.

– Tokom jula i avgusta, do više od 80 destinacija širom sveta prevezli smo preko milion putnika i tako oborili sopstvene rekorde postavljene pre pandemije korona virusa. Najintenzivniji mesec je bio jul, tokom kojeg smo prevezli 27 odsto više putnika u odnosu na jul 2022. godine, odnosno 39 odsto više u odnosu na isti mesec 2019. godine – rekao je generalni direktor Er Srbije Jirži Marek.

Dodao je da je letnja sezona bila puna izazova uzrokovanih lošim vremenskim prilikama, čestima zabranama točenja goriva, nedovoljnim brojem zaposlenih na aerodromima, nedostatkom rezervnih delova na globalnom nivou i zbog drugih nepovoljnih okolnosti.

– Dobri rezultati zabeleženi su i u avgustu, koji je bio naš 14. uzastopni rekordni mesec. U ovom trenutku već se intenzivno pripremamo za zimsku sezonu koja će biti vrlo dinamična – istakao je Marek.

Najpopularnije destinacije tokom jula i avgusta 2023. godine u regionu bile su Tivat i Podgorica, kada je reč o Zapadnoj Evropi najviše se putovalo do Ciriha, Pariza i Amsterdama, dok su u široj evromediteranskoj zoni najpopularnije destinacije bile Istanbul, Larnaka, Atina i Barselona.

Od prekookeanskih destinacija, Njujork spada u prvih deset destinacija po broju putnika tokom pomenuta dva letnja meseca, navodi se u saopštenju Er Srbije.

OSTAVITE KOMENTAR

Please enter your comment!
Please enter your name here